Ambitieuze Maher houdt opties open: 'Ik ben ook transfervrij gekomen'

Reacties

Adam Maher is in 2021 van onschatbare waarde voor FC Utrecht. Beide partijen praten op korte termijn verder om de samenwerking te verlengen.

Ambitieuze Maher houdt opties open: 'Ik ben ook transfervrij gekomen'
© Pro Shots

Maher is uitgegroeid tot een van de meest veelzijdige controleurs in de Eredivisie. De voormalige nummer 10 onderscheidt zich aan de bal, maar ook als veroveraar daarvan. Dit seizoen pakte alleen SC Heerenveen-verdediger Milan van Ewijk meer ballen af van tegenstanders en waar het gaat om gewonnen duels moet Maher enkel Ryan Gravenberch (Ajax) en Tomás Suslov (FC Groningen) voor zich dulden.

Het probleem voor FC Utrecht is dat de middenvelder komende zomer gratis de deur uit loopt. En dus werden enkele maanden teug de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis gestart. De clubleiding liet recent aan VI weten te rekenen op goed nieuws, maar er is nog altijd geen krabbel gezet.

Maher zegt gelukkig te zijn in de Domstad, maar wil op zijn 28ste het ook nog wel een keer over de landsgrenzen proberen. 'Ik heb zeker ambities. We moeten kijken hoe dit jaar loopt. Maar ik ben wel op een leeftijd om te kijken wat de volgende stap is. Niet dat ik koste wat het kost weg moet, maar het gaat goed en dus ga je nadenken.'

Met andere woorden, er komt nog geen witte rook uit de Utrechtse bestuurskamer. 'We hebben met elkaar gesproken, een tijdje geleden al', vervolgt Maher. 'Het is afwachten wat eruit gaat komen. Wat ik al zei: ik heb het naar mijn zin. Maar het is ook wat je zelf voelt, dat je misschien wel de volgende stap wilt en moet zetten. Dan is het kijken wat bij je past.'

De hoop in Stadion Galgenwaard is dat de middenvelder minimaal voor een jaar bijtekent. Mochten er in de zomer van 2022 dan geïnteresseerde clubs komen, dan ontvangt FC Utrecht in ieder geval nog een transfersom. 'Dat klopt, maar aan de andere kant ben ik ook transfervrij gekómen', reageert Maher eerlijk. 'Tegelijkertijd heb ik veel te danken aan de club en wil je altijd graag wat terugdoen. Ik hoop dat we er dit jaar samen een mooi seizoen van maken en anders zien we het dan wel weer.' De verwachting is dat beide partijen deze week verder praten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.