Ambitieus Internazionale legt lot in handen van Conte

Reacties

Antonio Conte is de nieuwe trainer van Internazionale. De 49-jarige Italiaan is de opvolger van Luciano Spalletti en moet van de club van Stefan de Vrij weer een echte titelkandidaat maken.

Ambitieus Internazionale legt lot in handen van Conte

'Ik heb veel zin in dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven', reageert Conte op de clubsite van Inter. 'Ik ga proberen om al het vertrouwen van de president en de directie terug te betalen. Ik heb voor Inter gekozen vanwege de statuur van de club, het project, de ambitie en de rijke geschiedenis.'

'Antonio Conte is een van de beste trainers in de wereld', vertelt clubpresident Steven Zhang. 'Ik weet zeker dat hij ons kan helpen bij het behalen van onze doelstelling. Die is nog steeds hetzelfde en zal altijd zo blijven: om deze club weer een van de beste ter wereld te maken.'

Conte nam in de zomer van 2018 afscheid bij Chelsea, waar hij in zijn eerste seizoen kampioen van de Premier League werd en in zijn tweede jaar de FA Cup won. Toch vertrok hij via de achterdeur bij The Blues, die hem eruit werkten om met Maurizio Sarri in zee te gaan. Conte besloot vervolgens een sabbatical te nemen om tot rust te komen na een hectische periode.

Nu begint de fanatieke oefenmeester dus aan een nieuw avontuur, zijn zevende job als hoofdtrainer. Conte begon zijn carrière bij Arezzo en kwam via Bari, Atalanta Bergamo en Siena bij Juventus terecht. Na drie zeer succesvolle seizoenen werd Conte in 2014 bondscoach van Italië. Vervolgens ging hij dus aan de slag bij Chelsea.

Conte is bij Inter de opvolger van Spalletti, die de afgelopen twee seizoenen voor de groep stond bij de Nerazzurri en in zijn laatste seizoen vierde werd in de Serie A. De club uit Milaan speelt daardoor komend seizoen in de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.