Álvarez speelt met vuur: 'Een slaande beweging was vroeger gewoon rood'

Reacties

Edson Álvarez is uitgegroeid tot een belangrijke speler bij Ajax, maar speelde zondag in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk met vuur. De Mexicaan kwam na een slaande beweging naar Lennerd Daneels weg met een gele kaart. Daardoor ontloopt Álvarez een schorsing.

Álvarez speelt met vuur: 'Een slaande beweging was vroeger gewoon rood'
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
Ajax
Ajax

Ajax is na de 0-1 overwinning in Waalwijk nog twee zeges verwijderd van de landstitel. In aanloop naar de beslissende fase ontliep Álvarez een straf. Bas Nijhuis bestrafte de slaande beweging van de middenvelder met geel in plaats van rood en de VAR zag geen reden om in te grijpen.

Zo kwam Álvarez goed weg, zo was zondagavond de conclusie aan tafel bij Studio Voetbal. 'Dit kan je nooit uitleggen aan kinderen die voetbal zitten te kijken', zei Pierre van Hooijdonk bijvoorbeeld. 'Het is gewoon een slaande beweging. Het betaald voetbal is het voorbeeld voor de kinderen en als dit dan toegestaan is…'

'Ze zijn voortdurend de regels aan het veranderen, maar niet altijd ten goede', vulde Arno Vermeulen aan. 'Dit was een vrij overzichtelijke regel. Een slaande beweging was vroeger gewoon rood. Nu hebben ze het over de hardheid en het tempo waarop je het doet.'

Ajax speelt voor de competitiewedstrijden tegen FC Utrecht en AZ eerst nog twee andere hele belangrijke wedstrijden. Donderdag gaat de ploeg van Erik ten Hag op bezoek bij AS Roma, waar het een 1-2 achterstand in de kwartfinale van de Europa League moet zien goed te maken. Drie dagen later wacht de bekerfinale tegen Vitesse.

Ajax heeft nieuw Wonder van Bernabéu nodig: 'De opdracht is nu eenvoudiger'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.