Ajax zet dankzij kungfu-goal Haller volgende stap richting vroege titel

Reacties

Ajax heeft een volgende stap gezet richting een potentiële kampioenswedstrijd op 25 april. RKC Waalwijk werd zondagavond verslagen. Zo werd de kater van de Europese nederlaag tegen AS Roma (1-2) een beetje weggespoeld, al hield het spel tegen RKC niet over.

Ajax zet dankzij kungfu-goal Haller volgende stap richting vroege titel
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
Ajax
Ajax

In Waalwijk moest Ajax-trainer Erik ten Hag opnieuw een beroep doen op Kjell Scherpen, omdat Maarten Stekelenburg niet fit genoeg was. Scherpen stond ook al onder de lat tegen SC Heerenveen en AS Roma, in het Europese duel ging Scherpen in de fout bij de 1-1 van de Romeinen.

Tegen RKC had Scherpen weinig te duchten van de tegenstander, de laagvlieger in de Eredivisie kwam de gehele wedstrijd tot geen enkele poging tussen de palen. Ajax had daar minder problemen mee. Al in de vijftiende minuut maakte Sébastien Haller op acrobatische wijze de 0-1. Hij werkte de bal met hoog geheven been binnen na een voorzet van aanvoerder Dusan Tadic. Voor Ajax was het al de 24ste competitiewedstrijd op rij dat er minimaal één keer gescoord werd.

Kort na de openingstreffer leek het 0-2 te worden via Davy Klaassen, maar hij stond buitenspel. Ten Hag rouleerde nauwelijks ten opzichte van het verloren duel met Roma, alleen David Neres begon op de bank na de terugkeer van Haller in de punt van de aanval. Het betekende ook dat Edson Álvarez opnieuw een basisplaats had, hij kreeg enkele minuten voor rust geel na het uitdelen van een tik op het achterhoofd van Lennerd Daneels.

De actie van Edson Álvarez was voer voor discussie op social media.
© Pro Shots
De actie van Edson Álvarez was voer voor discussie op social media.

Door de minimale marge hield Ajax de tegenstander in leven en dat kwam de koploper in de slotfase bijna duur te staan. Invaller Cyril Ngonge legde vijftien minuten voor tijd aan voor een vrije trap en raakte buiten bereik van Scherpen de lat. Dit alles volgde na een vervelend moment voor rechtsback Devyne Rensch, die na iets meer dan een uur uitviel met een hamstringblessure. De achttienjarige verdediger is weliswaar geschorst voor de returnwedstrijd tegen AS Roma, maar mist mogelijk de bekerfinale van komende zondag tegen Vitesse.

Door aan te vallen hield Ajax in de slotfase RKC van het eigen doel af, waardoor de minimale zege niet meer in gevaar kwam. Ajax behoudt zo de voorsprong van elf punten op PSV en AZ. Mocht Ajax na de bekerfinale het inhaalduel met FC Utrecht winnen, is de thuiswedstrijd tegen AZ op 25 april de kampioenswedstrijd voor de Amsterdammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

De rapportcijfers 

RKC Waalwijk Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.