Altidore wil spelen of weg bij Sunderland, ook voor team VS

Reacties

In Nederland was Jozy Altidore een fenomeen, maar in de Premier League wil het allemaal nog niet zo vlotten. De spits speelt nu nog bij Sunderland, maar als zijn situatie daar niet verandert overweegt hij een vertrek.

Altidore wil spelen of weg bij Sunderland, ook voor team VS

Altidore verblijft momenteel in de Verenigde Staten, waar hij met de nationale ploeg de komende dagen oefenwedstrijden speelt tegen Ecuador en Honduras. Maar om zijn plek in de selectie van bondscoach Jürgen Klinsmann te behouden, moet hij wel aan spelen toekomen. En bij Sunderland lukt dat dit seizoen amper.

Altidore kwam in de eerste zeven competitieduels slechts vier keer als invaller in actie en speelde daarin slechts 53 minuten. In de League Cup mocht hij wél twee keer negentig minuten meedoen, daarin scoorde hij eenmaal. Maar dat is niet genoeg, weet Altidore. 'Als de situatie niet verandert, dan moet ik in januari verder gaan kijken.'

Klinsmann heeft zijn spelers namelijk een duidelijke boodschap meegegeven: ze moeten regelmatig spelen bij hun club. 'Daarin is Jürgen heel duidelijk geweest, hij maakt geen onderscheid tussen spelers. Ik wil ook de komende vier jaar deel uitmaken van de nationale ploeg', aldus de man die in september in het oefenduel met Tsjechië nog aanvoerder was bij de Amerikanen (foto).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.