Alom geprezen Dyche rukt met Burnley op richting subtop

Reacties

Burnley blijft uitstekend presteren dit seizoen in de Premier League. Maandagavond versloeg de ploeg van manager Sean Dyche, die als een van de kandidaten wordt genoemd om Ronald Koeman op te volgen bij Everton, het eveneens goed aan het seizoen begonnen Newcastle United met 1-0.

Alom geprezen Dyche rukt met Burnley op richting subtop

Eigenlijk was het treffen op Turf Moor een duel tussen twee managers, die dit seizoen al het nodige lof toegezwaaid hadden gekregen. Met minder materiaal dan menig andere Premier League-ploeg had zowel Dyche (foto) als Rafa Benítez zijn formatie naar een plek bovenin de middenmoot geleid. De winnaar van het duel zou zelfs tegen de subtop aanschurken na maandag.

Dyche, vandaag precies vijf jaar in dienst van Burnley, had zijn ploeg met een duidelijke opdracht het veld in gestuurd. Burnley vloog immers uit de startblokken. Door die felle start hoopte de aanhang eens meer goals te zien, aangezien het in de eerste vier optredens op eigen veld karig was geweest: West Bromwich Albion (0-1), Crystal Palace (1-0), Huddersfield Town (0-0) en West Ham United (1-1). Na de veelbelovende start ebde de aanvalsdrang van Burnley evenwel wat weg. Christian Atsu meldde zich namens Newcastle United met een schot dat over ging en omdat kansen niet besteed waren aan Robbie Brady en Ashley Barnes was de ruststand 0-0.

De tweede helft was helemaal kansarm, waardoor de twee ploegen op een doelpuntloos gelijkspel af leken te stevenen. Toch kwam er in het laatste kwartier nog een winnaar. Newcastle United-goalie Rob Elliot hield aanvankelijk Jack Cork nog van scoren af met een knappe redding, maar moest direct daarna lijdzaam toezien hoe een voorzet van Johann Berg Gudmundsson bij Jeff Hendrick terecht kwam. De Ier kon aannemen en de bal in het dak van het doel schieten: 1-0. Ondanks verwoede pogingen, onder meer kansen voor Joselu en Isaac Hayden, kregen The Magpies die stand niet meer van het scorebord af.

Door de zege is Burnley nu de trotse nummer zeven van Engeland, met net zoveel punten als Liverpool. Newcastle, dat een opmerkelijke slechte serie in stand hield (zie tweet hieronder), staat op de negende stek. De Burnley-fans zullen blij zijn met die klassering, maar ook hopen dat Dyche behouden blijft voor de club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.