Almería verbreekt én evenaart twijfelachtige records in Spanje

Reacties

Almería heeft maandagavond ook voor de 24ste keer dit seizoen niet gewonnen in La Liga. Daarmee heeft de hekkensluiter van de Spaanse competitie een twijfelachtig record gebroken én geëvenaard. Met een man minder lukte het nog bijna tegen Athletic Bilbao, maar Marko Milovanovic raakte in de slotfase de kruising.

Almería verbreekt én evenaart twijfelachtige records in Spanje
© Pro Shots
UD Almería
UD Almería
0 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Op 20 mei 2023 won Almería voor het laatst in La Liga, Lázaro maakte toen een hattrick tegen Real Mallorca. De Braziliaanse spits is inmiddels teruggekeerd naar zijn thuisland, om de zorgelijke situatie van Almería te ontlopen.

De club staat stijf onderaan en kon alleen door te winnen van Bilbao twijfelachtige records ontlopen. Zoals wel vaker dit seizoen zat het Almería niet mee. Enkele minuten na rust kreeg Largie Ramazani zijn tweede gele kaart, waardoor de al zo moeilijke opgave nog wat lastiger werd. Een volgende nederlaag werd Alméria dan wel weer bespaard. Ook omdat Bilbao-spits Raúl García in zijn 600ste La Liga-wedstrijd op de paal kopte.

De 24 wedstrijden zonder zege vanaf de start van het seizoen is een diepterecord voor Almería, dat inclusief vorig seizoen 27 duels op rij niet won. Ook dit is een record, dat vooralsnog wordt gedeeld met Levante. Weet Almería volgende week ook niet van Granada te winnen, pakt de degradatiekandidaat een volgend twijfelachtig record.

Het knappe punt tegen Bilbao, met een man minder, zorgt er wel voor dat Almería in ieder geval dichterbij komt om een ander twijfelachtig record níet te pakken. Derby County is nog steeds het slechtst presterende team ooit in de vijf grootste competities, toen het slechts elf punten bij elkaar voetbalde in de Premier League seizoen 2007/08. Almería staat via de zevende remise nu op zeven punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.