Almere City zwaait Limbombe toch nog uit

Reacties

Anthony Limbombe (29) gaat Almere City FC verlaten. De 29-jarige aanvaller heeft een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een extra jaar getekend bij SK Beveren, dat uitkomt op het tweede niveau van België.

Almere City zwaait Limbombe toch nog uit
© Pro Shots

Limbombe, die geboren werd in Mechelen, kwam in juni 2022 naar Almere City. Daar had hij uiteindelijk een belangrijk aandeel in de promotie naar de Eredivisie. In 39 officiële duels was hij vorig seizoen goed voor acht goals en acht assists. Vooral in de play-offs om promotie was hij belangrijk (twee goals, één assist).

Eenmaal terug in de Eredivisie speelde de enkelvoudig Belgisch international nog drie keer mee bij de debutant. In die drie optredens van dit seizoen scoorde hij niet.

Voor zijn tijd in Almere kwam Limbombe onder meer uit voor RC Genk, Club Brugge en Nantes. In Nederland was hij tussen 2014 en 2016 succesvol bij NEC, waar hij dusdanig veel indruk maakte dat Club Brugge 2,5 miljoen euro voor hem neerlegde.

SK Beveren meldt overigens wel dat Limbombe nog geen medische keuring ondergaan heeft, maar dat daar met vertrouwen naar uitgekeken wordt. Terug in België gaat de aanvaller, die herenigd wordt met zijn gezin, spelen met nummer 14 op zijn rug.

Spelersprofiel

Limbombe


Geboortedatum:
15 juli 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Mechelen
Nationaliteit
België
Lengte:
1,77 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
SK Beveren

Overigens is Anthony Limbombe lang niet de enige uit zijn gezin die goed kan voetballen. Lees daarover onderstaand verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.