Almere City krijgt voorwaardelijke straf na veelbesproken afgelasting

Reacties

Almere City FC heeft een voorwaardelijke geldboete gekregen vanwege de afgelasting van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dat duel moest op 20 januari gespeeld worden, maar ging op het allerlaatste moment niet door omdat het veld van Almere onbespeelbaar bleek.

Almere City krijgt voorwaardelijke straf na veelbesproken afgelasting
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
0 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De spelers van Almere en Fortuna stonden al op het veld toen ze concludeerden dan er op de ondergrond van het Yanmar Stadion niet gespeeld kon worden. Een deel van het veld was bevroren. De reden daarvan was een defecte verwarmingsbuis, waardoor de pas aangelegde veldverwarming van Almere City niet goed functioneerde.

Isitan Gün, de eigenaar van Fortuna Sittard, was woedend op Almere. 'Een club die zijn verwarming niet op orde krijgt, sinds donderdag al niet. En dit ondanks onze waarschuwingen', foeterde hij op social media. Almere besloot om Fortuna en de Limburgse fans te compenseren.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB deelt nu slechts een voorwaardelijke straf uit aan Almere. De voorwaardelijke boete van twintigduizend euro heeft een proeftijd van twee jaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Almere City FC
Meer over Almere City FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.