Almere City haalt Anthony Limbombe terug naar Nederland

Reacties

Anthony Limbombe komt de komende twee seizoenen uit voor Almere City FC. De vleugelaanvaller hoopt in Almere zijn carrière een nieuwe impuls te geven. Onlangs gaf hij in een interview bij VI al aan dat hij graag in Nederland de draad weer op wilde pakken.

Almere City haalt Anthony Limbombe terug naar Nederland
© Pro Shots

De voormalige speler van RC Genk, Lierse SK, Club Brugge, FC Nantes en Standard Luik maakte in Nederland indruk in de periode (tussen 2014 en 2016) dat hij bij NEC speelde. Johan Hansma, de huidige technisch directeur van Almere City, speelde destijds een rol bij de komst van de inmiddels bijna 28-jarige Limbombe naar Nederland.

In 2018 verbrak FC Nantes het clubrecord om de Belgische aanvaller van Club Brugge over te nemen. Nadat Limbombe in het eerste seizoen nog regelmatig voor de Franse club in actie kwam, volgde een mindere periode met onder andere een verhuurperiode aan Standard Luik. Op 7 maart 2020 speelde hij voor het laatst namens Nantes, een verbanning naar het tweede elftal en contractontbinding volgden.

Limbombe is in zijn nopjes met zijn terugkeer. 'Het had mijn voorkeur om terug te keren naar Nederland, omdat ik daar fantastische jaren heb gehad en veel warmte heb gevoeld. Bij Almere City FC had ik meteen het beste gevoel, mede dankzij de faciliteiten en de mensen met wie ik ga samenwerken. Belangrijk daarin was ook Johan Hansma, die mij eerder al naar Nederland haalde. Dit voelt voor mij als een herstart met als gezamenlijke doel City naar de Eredivisie te brengen.'

Voor trainer Alex Pastoor is Limbombe de tweede versterking voor dit seizoen. Eerder nam Almere de Spanjaard Pascu over van FC Dordrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.