Almere City gaat samenwerking met AS Roma verder uitbouwen

Reacties

Almere City FC heeft dit seizoen met spits Edoardo Soleri en linksback Moustapha Seck twee opvallende huurlingen van AS Roma in de gelederen. Beide clubs streven ernaar de samenwerking een vervolg te geven. Een delegatie van de Italiaanse topclub is deze zomer op bezoek geweest in Almere en inmiddels is er dagelijks contact.

Almere City gaat samenwerking met AS Roma verder uitbouwen

'Het is niet zo dat er contracten zijn getekend', vertelt trainer Michele Santoni (foto), die de eerste contacten legde met de Romeinen. 'Maar de insteek is dat er vaker spelers van AS Roma deze kant opkomen. Frederico Balzaretti, de assistent van technisch directeur Monchi, is al op werkbezoek geweest in Almere. Hij was onder de indruk van onze infrastructuur. Van de trainingsaccommodatie tot de technische hulpmiddelen. Ik heb dagelijks contact met AS Roma en ze zijn heel tevreden. In de Serie B heb je geen clubs met werkomstandigheden zoals wij die hebben.'

Santoni is sinds dit seizoen hoofdtrainer van Almere City en is na zeven speelronden medekoploper in de Keuken Kampioen Divisie. De Italiaans/Nederlandse coach werkte voorheen onder meer als video-analist bij Ajax en Internazionale, als jeugdtrainer bij Lazio en vorig seizoen was hij assistent-coach van Cagliari.

'Soleri kende ik als tegenstander uit mijn tijd in Italië. Seck kende ik persoonlijk van Lazio. Hij werd destijds uit de A-selectie gezet en teruggeplaatst naar de hoogste jeugdploeg, omdat hij zijn contract niet verlengde. We hadden meteen een goede band. Toen al heb ik hem gezegd dat het Nederlandse voetbal goed bij zijn kwaliteiten zou passen. Deze zomer belde ik Moustapha en hij sprong bij wijze van spreken meteen in het vliegtuig. We moesten alleen zijn zaakwaarnemer overtuigen. Toen Maaskant en ik in Rome waren, hebben we Monchi een presentatie gegeven over de werkwijze en ambities van onze club. Veertig clubs wilden samenwerken met AS Roma. Ze kozen er twee, waaronder Almere City.'

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het volledige interview met de 38-jarige Michele Santoni over zijn periode bij Ajax en in Italië, zijn eigenzinnige voetbalvisie en over zijn ambities met Almere City FC.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.