Allegri wijst zes kandidaten aan voor Champions League-titel

Reacties

Massimiliano Allegri rekent Juventus tot één van de zes favorieten voor de winst van de Champions League. De club uit Turijn haalde de laatste vier seizoenen tweemaal de finale, maar moest daarin het hoofd buigen voor respectievelijk Barcelona en Real Madrid.

Allegri wijst zes kandidaten aan voor Champions League-titel

Ook dit jaar wil Juventus een gooi doen naar de titel, zegt Allegri. 'Je hebt Juventus, Barcelona, Paris Saint-Germain, Manchester City, Bayern München, Liverpool… het deelnemersveld is dit jaar opnieuw sterker. Ik denk ook dat het niveau steeds verder toeneemt. Vanaf de kwartfinales wordt het alleen maar zwaarder. Het is ondenkbaar dat je in de kwartfinale of halve finale een lichte tegenstander treft.'

Juventus is al zeker van een plek bij de laatste zestien, na vier overwinningen en een nederlaag. Woensdagavond staat de groepswinst op het spel. La Vecchia Signora koestert een voorsprong van twee punten op Manchester United en speelt in de afsluitende groepswedstrijd uit tegen Young Boys.

Allegri wil tegen de Zwitsers winnen, om niet afhankelijk te zijn van de uitslag bij Valencia - Manchester United. 'Het is voor ons heel belangrijk om bovenaan te eindigen. We moeten er serieus voor gaan, maar daar heb ik ook alle vertrouwen in. Dit is een groep met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, die de waarde van deze wedstrijd begrijpt', zegt Allegri in aanloop naar het duel.

De coach van Juventus laat Giorgio Chiellini aan de kant voor het treffen met de Zwitsers. 'Hij kan niet tegen kunstgrasvelden, daarop loopt hij een verhoogde kans geblesseerd te raken. Ik heb hem gezegd dat hij er ook niet te veel op mag lopen', sprak Allegri dinsdag met een knipoog. Voor de rest maakt de coach gebruik van zijn sterkst denkbare elf. Ook Cristiano Ronaldo komt in actie in Bern. 'Als de eerste plaats niet op het spel stond, had ik hem rust gegeven', aldus Allegri.

'Maar er gelden nu geen excuses, we moeten de overwinning mee naar huis nemen', benadrukt de trainer. Hij vindt de nummer één-positie van groot belang voor een gunstiger scenario in de knock-outfase. 'Het is belangrijk dat we de winnaars van de andere groepen vermijden. Dat wil niet zeggen dat we het makkelijk krijgen bij de laatste zestien, maar het zal in ieder geval minder zwaar zijn.'

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.