Allegri vindt dat Ajax-dreun seizoen Juventus niet mag overschaduwen

Reacties

Massimiliano Allegri vindt niet dat het seizoen van Juventus als mislukt moet worden beschouwd door de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League tegen Ajax.

Allegri vindt dat Ajax-dreun seizoen Juventus niet mag overschaduwen
Juventus
Juventus
2 - 1
Fiorentina
Fiorentina

De Oude Dame kroont zich zaterdag voor de achtste keer op rij tot Serie A-kampioen als het minimaal gelijkspeelt in het thuisduel met Fiorentina. 'We zullen de Scudetto gaan vieren, omdat het een fantastische prestatie is en tevens het resultaat van een jaar lang hard werken. We kenden in de vorm van blessures ook nog eens de nodige tegenslag', liet Allegri vrijdag weten tijdens een persconferentie.

De oefenmeester vindt niet dat de eliminatie door Ajax een grauwsluier over het seizoen legt. 'We kunnen straks terugkijken op een positief seizoen, waarin we vijftig procent van de doelstellingen hebben behaald. Voetbal is geen exacte wetenschap. In de kwartfinale haalden we simpelweg niet ons beste niveau. We verloren, en dat was terecht.'

Met het aantrekken van Cristiano Ronaldo hoopte Juventus dit seizoen na 23 jaar weer eens de Champions League te winnen. 'De opstelsom Juventus plus Ronaldo betekent niet een gegarandeerde eindzege. Zo werkt voetbal niet. Nu moeten we vooruitkijken en denken aan de Scudetto, die de kroon kan zetten op een prachtig seizoen.'

Allegri voegde eraan toe dat Ronaldo zeker gaat spelen tegen Fiorentina. De ziekenboeg is echter overvol met leden als Sami Khedira, Mario Mandzukic, Paulo Dybala, Douglas Costa en Giorgio Chiellini.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.