Allegri neemt tussenjaar: 'Het voelde alsof ik in een blender zat'

Reacties

Massimiliano Allegri gaat aankomend seizoen nergens aan de slag als coach. De 51-jarige coach heeft een tussenjaar aangekondigd om meer tijd met zijn familie door te brengen.

Allegri neemt tussenjaar: 'Het voelde alsof ik in een blender zat'

'Ik neem een tussenjaar om mijn batterijen weer op te laden en mijn privéleven weer even terug in handen te krijgen', zei Allegri op een evenement in Milaan. 'Ik wil de band met mijn familie, kinderen en vrienden herontdekken en verbeteren. De laatste zestien jaren voelden alsof ik in een blender zat. Nu wil ik weer genoeg tijd nemen voor familie en vrienden.'

Allegri startte in 2003 zijn trainerscarrière bij Aglianese, waarna hij via SPAL, Grosseto, Sassuolo, Cagliari en AC Milan in 2014 bij Juventus terechtkwam. Nadat hij bij AC Milan in 2011 de Serie A én de Supercoppa Italiana had gewonnen, ging Allegri bij Juventus vrolijk verder met het winnen van prijzen. In Turijn won de Italiaan vijf landstitels op rij, vier keer de Coppa Italia en twee keer de Supercoppa Italiana. De finale van de Champions League werd in 2015 en 2017 verloren.

'We hebben gesprekken gevoerd en discussies gehad over onze ideeën over voetbal en wat het beste is voor Juventus. Daarna heeft de club besloten dat het beter was dat ik volgend seizoen niet meer de trainer ben. De relatie met het bestuur blijft uitstekend. We zijn allemaal gegroeid de afgelopen jaren. Dit is het juiste moment om te vertrekken', zo luidden de afscheidswoorden van een emotionele Allegri, die in het seizoen 2020/21 weer aan de slag wil gaan. 'Dit jaar gebruik ik echt om volgend jaar weer volledig opgeladen te zijn.'

Sarri
Inmiddels lijkt de opvolger van Allegri bij Juventus nagenoeg bekend. Engelse en Italiaanse media maken melding van de komst van Maurizio Sarri, die vrijdag definitief als nieuwe coach van de Oude Dame gepresenteerd zou moeten worden. Onder meer de BBC spreekt van een principeakkoord en Fabio Paratici, sportief directeur van Juventus, zou vrijdag in Londen de laatste plooien glad moeten strijken op Stamford Bridge. Chelsea, waar Sarri nog een contract tot medio 2021 heeft, zou naar verluidt vijf miljoen euro moeten ontvangen van Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.