Alleen Cavani kan muur Ajaccio doorbreken bij remise PSG

Paris Saint-Germain heeft ook in de tweede competitiewedstrijd puntenverlies geleden. Thuis kwam het sterrenensemble niet verder dan een gelijkspel tegen AC Ajaccio (1-1).

Bij de Franse hoofdstedelingen was geen plek ingeruimd voor Gregory van der Wiel. De Nederlander zat niet eens bij de achttienkoppige selectie en moest vanaf de tribune toekijken hoe onder meer Edinson Cavani in de spits stond geposteerd. De Uruguayaan moet dit seizoen met Zlatan Ibrahimovic een gedroomd duo gaan vormen.

Maar waar de supporters hoopten op een vroege treffer van PSG was het Ajaccio van Corsica dat brutaal de leiding nam in de wedstrijd. Benoit Pedretti was al na negen minuten trefzeker met een schitterende krultrap vanaf randje strafschopgebied en liet doelman Salvatore Sirigu volledig kansloos. Voor Paris Saint-Germain reden om nog meer de aanval te zoeken.

Bij Ajaccio kende doelman Guillermo Ochoa echter de dag van zijn leven. De Mexicaan haalde de gekste capriolen uit om de bal maar uit zijn doel te houden. De cijfers na afloop van het duel spraken voor zich: Paris Saint-Germain had liefst 35 doelpogingen ondernomen, terwijl Ajaccio er slechts één nodig had.

Toch kon Paris Saint-Germain het net nog vinden. In de 86ste minuut maakte Cavani zijn naam direct waar als goaltjesdief door vanaf randje zestien de bal buiten bereik van Ochoa te schieten. In de blessuretijd kende de Ajaccio-verdediging nog een aantal hachelijke momenten, maar de bezoekers hielden stand. Vorige week speelde PSG al gelijk tegen Montpellier.