'Alle vertrouwen dat Mo in de toekomst het verschil gaat maken voor Oranje'

Reacties

Mohamed Ihattaren was vrijdag één van de afvallers in de defintieve EK-selectie van Jong Oranje. Bondscoach Erwin van de Looi gaf op zijn persconferentie uitleg over het passeren van de talentvolle PSV'er.

'Alle vertrouwen dat Mo in de toekomst het verschil gaat maken voor Oranje'
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
2 - 1
Frankrijk O21
Frankrijk O21

'Mo zat in de voorlopige selectie, maar had op dat moment al wat wedstrijden gemist bij PSV. We hadden hem er toch bij genomen voor het geval hij weer zou aansluiten bij PSV. Hij is namelijk voor ons echt een serieuze optie, omdat hij natuurlijk een speler met bijzondere kwaliteiten is', reageert Van de Looi.

'Maar ook de laatste wedstrijden bij PSV heeft hij niet in de selectie gezeten. We hebben contact gehad met PSV en begrepen dat Mo op dit moment niet wedstrijd fit is. Daarom is hij bij ons afgevallen', verklaart de bondscoach. Ihattaren (19) miste de laatste vier Eredivisie-duels met PSV vanwege fysieke klachten.

Van de Looi zegt geen signalen te hebben opgevangen dat Ihattaren gepolst is door de Marokkaanse bond. 'Mo heeft een tijd geleden voor Oranje gekozen en sindsdien is er regelmatig een kink in de kabel gekomen waardoor hij geen wedstrijden of selecties heeft meegemaakt. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat Mo weer het niveau gaat halen dat hij kán halen. Dan kan hij een heel waardevolle speler zijn en het verschil maken voor Nederland. Niet alleen voor Jong Oranje, maar zeker ook voor het Nederlands elftal, dat zou natuurlijk het allermooiste zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.