'Alle teams in gescheiden hotels: Premier League broedt op plan'

Reacties

De Premier League werkt aan een onorthodox plan om het seizoen alsnog af te ronden, zo bericht The Independent. De bedoeling is dat de resterende 92 duels zonder publiek worden afgewerkt in Londen en de Midlands, het centrale deel van Engeland.

'Alle teams in gescheiden hotels: Premier League broedt op plan'
© Pro Shots

Spelers en stafleden zouden gedurende juni en juli - de beoogde speeldata - gescheiden van hun familie in een hotel moeten verblijven, zoals tijdens een eindronde ook gebeurt. Het enige verschil is nu dat iedereen op zeer regelmatige wijze zal worden getest op het coronavirus. Ook alle scheidsrechters en mensen die betrokken zijn bij de televisieproductie zullen rond de duels in zelfisolatie moeten, zo is het idee.

Bestuurders denken dat de rentree van de Premier League de geplaagde Engelse bevolking een welkome boost kan geven, als een soort terugkeer naar het normale leven. Natuurlijk zijn er ook economische belangen: clubs krijgen alleen het laatste deel van het televisiecontract overgemaakt als het volledige seizoen wordt uitgespeeld.

Er zijn echter nog veel losse eindjes. 'Wat moet er gebeuren met een speler die zijn kruisband afscheurt? Ziekenhuizen hebben momenteel wel grotere zorgen. De Premier League zou eigenlijk een eigen hospitaal moeten oprichten', zegt een niet bij naam genoemde bestuurder.

In het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels 1.019 mensen overleden aan COVID-19. Ruim zeventienduizend personen zijn besmet met het virus. Volgens experts is de coronapiek bovendien nog niet bereikt.

Het idee van de Premier League-clubs kent raakvlakken met de proefballon die Gary Neville liet opstijgen over een voetbalfestival, waarin het seizoen in twee weken alsnog wordt afgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.