Alle scenario's op een rij: zo plaatst Ajax Vrouwen zich alsnog voor kwartfinale CL

Reacties

Ajax Vrouwen was vorige week in de Champions League niet opgewassen tegen Paris Saint-Germain. Daardoor staan de Amsterdammers met zeven punten nu tweede in de poule. Ondanks de nederlaag hebben de Amsterdamse vrouwen nog altijd goede papieren voor het bereiken van de kwartfinale. Dit zijn de scenario's.

Alle scenario's op een rij: zo plaatst Ajax Vrouwen zich alsnog voor kwartfinale CL
© Pro Shots
PSG
PSG
3 - 1
Ajax
Ajax

Scenario 1: Ajax wint van AS Roma

Laten we vooropstellen dat Ajax Vrouwen nog alles in eigen hand heeft. Als Ajax wint van AS Roma, dan is het zeker van de volgende ronde. De grote vraag is dan alleen of Ajax groepswinnaar wordt of tweede blijft. Daarvoor is het afhankelijk van het resultaat bij Paris Saint-Germain tegen Bayern München. Bij winst van PSG wordt Ajax tweede. Bij winst van Bayern wordt Ajax eerste. Bij een gelijkspel brengt het doelsaldo de beslissing (onderling resultaat tussen Ajax en PSG is gelijk). Op dit moment is het doelsaldo van PSG +2 en van Ajax -2.

Scenario 2: Ajax speelt gelijk tegen AS Roma

Bij een gelijkspel blijft Ajax AS Roma zeker voor, maar kan het groepswinst uit het hoofd zetten. Een tweede plek is dan het maximaal haalbare. Daarvoor is het resultaat bij PSG tegen Bayern dan weer cruciaal. Als PSG wint, dan plaatst Ajax zich als nummer twee voor de volgende ronde. Dat is ook het geval bij een gelijkspel. Mocht Bayern winnen, dan ligt Ajax uit het toernooi.

Scenario 3: Ajax verliest van AS Roma

Bij een verliespartij tegen AS Roma is Ajax hoe dan ook uitgeschakeld. Roma klimt dan over de Amsterdamse vrouwen heen en dus zit de Europese campagne er voor ze op. AS Roma zal dan met Bayern München moeten uitmaken wie de tweede plek verovert.

UEFA Women's Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Women's Champions League (Europa) 2023/2024 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
1
2
10-8
+2
10
2
Ajax
6
3
1
2
7-8
-1
10
3
Bayern München
6
1
4
1
8-8
0
7
4
Roma
6
1
2
3
10-11
-1
5
* Actueel tot en met 25 mei 2024

Ondanks de nederlaag tegen PSG is er bij Ajax Vrouwen nog altijd vertrouwen in een goede afloop. 'Er is nog niets aan de hand', zei coach Suzanne Bakker tegen de NOS. 'Natuurlijk is dit resultaat teleurstellend. Je speelt voor de winst en hebt de kansen gehad. Maar uiteindelijk is de nederlaag terecht. Vanavond lukte het niet, maar volgende week hebben we nog een kans.'

Aanvoerder Sherida Spitse baalde van de eerste gemiste kans. 'Met name aan de bal waren we slecht. We werden makkelijk van de bal gezet en zij zaten er goed op. En in de omschakeling zijn zij dodelijk. We hadden het vertrouwen, alleen was het niet goed genoeg vandaag. Maar we hoeven ons niet te schamen. Ik ben wel trots op de ploeg. We hebben volgende week nog een kans en die moeten we grijpen.'

Di 30 jan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.