Allach blijft Vitesse trouw: 'In top van Eredivisie spelen'

Reacties

Technisch directeur Mo Allach heeft een nieuw contract getekend bij Vitesse. Hij ligt nu vast tot medio 2018, terwijl zijn oude verbintenis in januari 2017 zou aflopen.

Allach blijft Vitesse trouw: 'In top van Eredivisie spelen'

VI meldde al eerder dat Vitesse en Allach vrijwel rond waren over een nieuw contract. Nu ook de laatste plooien zijn gladgestreken, heeft de technisch directeur zijn handtekening gezet. Hoewel er de laatste jaren vanuit de buitenwereld veel kritiek op hem was, is Vitesse tevreden over Allach. Toen hij in oktober 2013 werd aangesteld als opvolger van Ted van Leeuwen, kreeg de nieuwe directeur te maken met de financiële problemen bij Vitesse. De club moest bezuinigen en voldoen aan de regels van het Financial Fair Play.

Mede daardoor zorgde Allach ervoor dat de jeugdopleiding én het scoutingsapparaat significant verbeterden. Daarnaast ontwikkelde hij met toenmalig trainer Peter Bosz een vijfjarenplan én haalde hij de laatste jaren de nodige transfervrije spelers, die inmiddels een aardige waarde vertegenwoordigen. Reden genoeg voor de club om langer met Allach door te gaan.

'Mo is de initiator van een sterk technisch beleid waaraan iedereen binnen Vitesse houvast heeft. Spelen in de top van de Eredivisie, jeugdspelers die doorstromen naar de selectie, goede spelers scouten die waarde vertegenwoordigen, de bewijzen zijn daar. Wij willen met Vitesse een stabiele subtopper in Nederland zijn. Mo is bij uitstek de persoon die de inhoudelijke voorwaarden schept om tot de gewenste resultaten te komen', reageert algemeen directeur Joost de Wit.

Ook Allach zelf is content dat hij langer actief blijft in Arnhem. 'Ik ben blij dat wij het wederzijds vertrouwen in elkaar hebben uitgesproken. We kunnen verder gaan bouwen aan een sterke en toekomstbestendige technische visie.'

Allach stopte in 2006 met voetballen, waarna de voormalige verdediger van onder meer FC Groningen en VVV-Venlo technisch directeur en hoofd jeugdopleiding werd bij de Limburgse club. Later was hij ook td bij FC Twente en RKC Waalwijk, waarna de KNVB hem aanstelde als technisch manager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.