Alisson blijft Onana voor en wint eerste Lev Yashin Award ooit

Reacties

Alisson Becker heeft  de Lev Yashin Award gewonnen. Dat is de prijs voor de beste doelman ter wereld, die dit seizoen voor het eerst wordt uitgereikt op het prestigieuze gala van France Football.

Alisson blijft Onana voor en wint eerste Lev Yashin Award ooit
© Pro Shots

Ook Ajax-doelman Andre Onana was genomineerd voor de award, maar valt buiten de prijzen. De Kameroener eindigt als zevende. Alisson won vorig seizoen met Liverpool de Champions League in zijn eerste jaar in dienst van de Engelse topclub. De Braziliaanse international blijft Marc-André ter Stegen (Barcelona) en landgenoot Ederson (Manchester City) voor.

'Ik ben gigantisch trots op deze prijs. Ik wil graag iedereen bij Liverpool bedanken, met Virgil van Dijk die ons hier vandaag op dit gala vertegenwoordigt. Natuurlijk wil ik mijn vrouw en familie bedanken, ook mijn ouders die nu in Brazilië aan het kijken zijn. Bedankt', reageerde Alisson na het winnen van de prijs.

De prijs is vernoemd naar de legendarische Sovjet-doelman Lev Yashin, die in 1963 de Ballon d'Or won en tot op de dag van vandaag de enige keeper is die de prijs ooit gewonnen heeft.

Eerder vanavond werd Matthijs de Ligt verkozen tot het grootste talent ter wereld op het gala in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Alisson Becker
Meer over Alisson Becker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.