Alderweireld doet aangifte na bedreigende teksten: Antwerp roept op tot 'debat'

Reacties

Toby Alderweireld gaat aangifte doen bij de politie vanwege de online haatberichten die hij ontving na de overwinning van Antwerp FC op RC Genk. Zijn werkgever Antwerp steunt Alderweireld en hoopt dat er nu een debat op gang komt.

Alderweireld doet aangifte na bedreigende teksten: Antwerp roept op tot 'debat'
© Pro Shots

Alderweireld was zondag trefzeker voor Antwerp FC in de topper tegen Genk en ontving na de wedstrijd haatberichten en bedreigende teksten op zijn Instagramaccount. De afzender schreef onder andere dat de dochter van Alderweireld deze week 'vermist' zou raken en dat hij hoopt dat de familie van de Belg zal sterven. 'Aan alles zijn grenzen, mijn familie bedreigen gaat er ver over', liet de ex-Ajacied weten in een reactie op Instagram.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sven Jaecques, algemeen directeur bij Antwerp, steunt Alderweireld bij zijn aangifte tegen de afzender van de haatberichten. 'Iedereen in de maatschappij moet beseffen dat dit niet hoort', zei Jaecques tegen Sporza. 'Het is een maatschappelijk probleem. En dus is het belangrijk om dit debat eens in de media te voeren.'

'We zien het overal op sociale media dat mensen anoniem bedreigingen uiten naar anderen. Toby is daar slachtoffer van geworden. Nadien wou hij zelf snel reageren én een klacht indienen. Dat is nodig om een statement te maken en een signaal uit te sturen. Iedereen in de maatschappij moet beseffen dat dit niet hoort', aldus de algemeen directeur van de nieuwe koploper in België.

'Spelers worden vaak uitgescholden, maar deze persoonlijke aanval gaat meerdere stappen te ver. Zeker als dit gebeurt bij iemand als Toby moeten we er een debat van maken om dit te stoppen. Sport is mooi en vol emoties, maar als dit het gevolg is... Dat gaat veel te ver', aldus Jaecques. 'We hopen alvast dat we de dader kunnen vinden. Enkel door iemand te straffen, kunnen we dit stoppen. Al zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat het met zo'n anoniem account moeilijk wordt.'

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.