Alderweireld: 'Dit is misschien nog groter dan de finale met Spurs'

Reacties

Toby Alderweireld kijkt ernaar uit om de groepsfase van de Champions League te spelen met Antwerp FC. Voor die club zou het de allereerste keer in de clubgeschiedenis zijn. Antwerp moet in de play-offs nog af zien te rekenen met AEK Athene.

Alderweireld: 'Dit is misschien nog groter dan de finale met Spurs'
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
1 - 0
AEK Athens
AEK Athens

Alderweireld kwam terug en pakte in zijn eerste jaar met Antwerp meteen de Belgische beker en de landstitel. Dit seizoen komt de club mogelijk uit in de Champions League. 'Het is een unicum. M'n familie zal hier ook zijn. Ik heb het voorrecht gehad om een aantal wedstrijden in de Champions League te mogen spelen, maar om dat in m'n eigen stad te horen wordt extra speciaal', doelt hij in Belgische media op de Champions League-hymne.

'We hebben hier een heel jaar naartoe gewerkt. Onbewust zit het toch altijd een beetje in je achterhoofd, wanneer het eindelijk daar is. Toen ik hier vorig jaar kwam sprak ik erover dat het een droom zou zijn om het Champions League-circus hierheen te halen. En morgen zijn we zo ver. Ik hoop heel graag in die groepsfase te komen, maar het worden twee heel moeilijke wedstrijden', zegt Alderweireld.

'In België hebben we in een jaar tijd alles gewonnen wat er te winnen viel. Dan ga je verder kijken. Het zou heel mooi zijn om die Champions League in te gaan. Er is altijd het scenario dat we in de Europa League belanden. Dat zou niet slecht zijn, maar je wil toch in de Champions League spelen hé.'

Het behalen van de Champions League zou een van de hoogtepunten uit Alderweirelds carrière zijn. 'Als je kijkt naar de weg die deze club heeft afgelegd, is dat eigenlijk groter dan dat je een finale haalt met Spurs. Maar persoonlijk zou ik ze naast elkaar willen zetten. Iedereen weet hoe ik me bij deze club voel... Het is eigenlijk geen lieve vraag om te stellen. Het zou fantastisch zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.