Borussia Dortmund heeft zaterdagmiddag overtuigend afgerekend met VfB Stuttgart. Bij 1899 Hoffenheim was Arsenal-huurling Reiss Nelson de grote man.

VfB Stuttgart
0 - 4
Borussia Dortmund

Tijdens de wedstrijd in Stuttgart maakte Barcelona-directeur Oscar Grau bekend dat Dortmund Paco Alcácer definitief gaat overnemen van Barcelona. De Spanjaard verkeert de afgelopen weken in bloedvorm en liet zich ook zaterdag weer zien. In de 25ste minuut zorgde Alcácer voor het hoogtepunt van de wedstrijd door de bal van de rand van het zestienmetergebeid fraai over doelman Ron-Robert Zieler te stiften.

Het was alweer de zevende Bundesliga-treffer van Alcácer in slechts 126 minuten (!). De afgelopen zeven wedstrijden voor club en land was hij in totaal zelfs goed voor elf doelpunten. In de rust werd de 25-jarige spits gewisseld door trainer Lucien Favre, die de Spanjaard wat rust gunde. Het stond op dat moment namelijk al 0-3.

Jadon Sancho, Marco Reus en Maximilian Philipp maakten de andere doelpunten van de bezoekers, die daardoor de meest productieve seizoenstart uit de clubhistorie beleven. Het record stond op 23 treffers uit de eerste acht duels, maar Dortmund staat na de wedstrijd in Stuttgart zelfs op 27.

1. FC Nürnberg
1 - 3
1899 Hoffenheim

Virgil Misidjan had een basisplaats bij de thuisploeg, die na achttien minuten brutaal de leiding nam. Hanno Behrens benutte een strafschop: 1-0. Daarna was het echter de beurt aan Reiss Nelson, de achttienjarige spits die dit seizoen door Hoffenheim wordt gehuurd van Arsenal maakte alweer zijn derde en vierde doelpunt voor de Duitsers. Ádám Szalai zorgde halverwege de tweede helft voor het slotakkoord: 1-3. Twintig minuten voor tijd viel Justin Hoogma nog in bij Hoffenheim.

Bayer Leverkusen
2 - 2
Hannover 96
Hannover 96

Leverkusen was het seizoen met zeven punten uit zeven competitieduels niet best begonnen en was uit op revanche tegen Hannover 96. Toch ging het ook in eigen huis weer mis voor Die Werkself. Florent Mislija en Felipe deden de thuisploeg pijn. Lars Bender was in de eerste helft wel trefzeker voor Leverkusen en verzorgde in de 93ste minuut ook de assist voor de verlossende 2-2 van Karim Bellarabi.

FC Augsburg
FC Augsburg
0 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Met Jeffrey Gouweleeuw in de basis bleef FC Augsburg knap overeind tegen RB Leipzig. De bezoekers scoorden in hun vorige Bundesliga-duel nog zes keer, maar kregen de bal er tegen Augsburg niet in. Het bleef daarom bij 0-0 in de WWK Arena. Leipzig moet de tweede plaats in de Bundesliga daarom weer afstaan aan Bayern München, dat VfL Wolfsburg zaterdagmiddag versloeg.