Bayern krabbelt op ondanks rood Robben en goal Weghorst

Reacties

Bayern München heeft de draad in de Bundesliga weer opgepakt. De ploeg van trainer Niko Kovac ging in crisissfeer de interlandperiode in, maar rekende zaterdagmiddag mede dankzij twee goals van Robert Lewandowski vrij eenvoudig af met VfL Wolfsburg. Een rode kaart van Arjen Robben en een treffer van Wout Weghorst veranderden daar weinig aan. 

Bayern krabbelt op ondanks rood Robben en goal Weghorst
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 3
Bayern München
Bayern München

Waar Bayern in de laatste twee competitieduels met Hertha BSC (0-2) en Borussia Mönchengladbach (0-3) bij rust tegen twee goals achterstand aankeek, was het tegen Wolfsburg weer als vanouds dominant. Het is dat Koen Casteels meerdere malen een sta-in-de-weg was, anders had de thuisploeg halverwege al voor een onmogelijke opgave kunnen staan. Alleen Lewandowski passeerde de Belgische doelman één keer, na een half uur met een schot door diens benen.

De Poolse spits, die score opende na een prima steekpass van Mats Hummels, zorgde daarmee voor een lach op het gezicht bij de Bayern-spelers. Dat was de laatste weken wel anders geweest. De kritiek daalde neer op trainer Kovac, die al voor zijn baan zou moeten vrezen, en de volgens Duitse media verouderde selectie. Dat was zó tegen het zere been van de clubleiding, dat met name Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness vrijdag de oorlog verklaarden aan de pers.

Daarmee gingen de clubbazen frontaal voor hun spelersgroep staan, precies zoals Lewandowski eind vorig seizoen ook graag had gezien toen hij even het mikpunt van kritiek was. De Poolse spits bleef uiteindelijk toch en zal ongetwijfeld een hoop complimenten in ontvangst mogen nemen. Vlak na rust werd een te zachte terugspeelbal van Wolfsburg-speler William op Casteels een prooi voor hem. Het betekende alweer de tiende officiële treffer van het seizoen voor Lewandowski.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het misverstand in de defensie van de thuisploeg leek de beslissing te betekenen, maar het werd toch nog even spannend toen Robben in de 57ste minuut moest inrukken. Een overtreding op Elvis Rexhbecaj betekende zijn tweede gele kaart, nadat hij voor rust al op de bon was gegaan na een vermeende schwalbe. Zes minuten later profiteerde Weghorst indirect van de rode kaart van zijn landgenoot door een voorzet van Admir Mehmedi van dichtbij binnen te werken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern raakte echter niet van de kook door die twee tegenslagen. Kovac greep in door middenvelder Leon Goretzka te brengen voor vleugelspits Serge Gnabry. Kort daarna gooide de weer eens in de basis gestarte James Rodríguez het duel dan echt in het slot door binnen te schieten na een slim passje van Lewandowski, die ook nog bijna zijn hattrick completeerde. Met tien man stelde Bayern de eerste zege sinds 22 september daarna veilig. Dinsdag wacht AEK Athene in de Champions League.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
88-32
+56
78
2
Borussia Dortmund
34
23
7
4
81-44
+37
76
3
RB Leipzig
34
19
9
6
63-29
+34
66
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.