Al zes jaar geen zege voor Atlético op Mallorca

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 27ste speelronde is dat het duel tussen Real Mallorca en Atlético Madrid van zondag.

Al zes jaar geen zege voor Atlético op Mallorca


REAL MALLORCAKlassering 5e Het verrassend bovenin meedraaiende Real Mallorca dankt zijn hoge positie door een uitstekende thuisbalans. Van de twaalf thuiswedstrijden werden er elf omgezet in een zege. Alleen Sevilla nam op 20 februari een overwinning (1-3) mee naar huis. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Real Madrid, Barcelona en Valencia nog op bezoek moeten in Son Moix.

Uit is de balans beduidend minder. Van de veertien uitduels werden slechts twee in winst omgezet, vier keer volgde een gelijkspel en acht wedstrijden eindigden in een nederlaag. Het doet niets af aan de uitstekende prestatie die het team van Gregoire Manzano dit seizoen boekt. Het heeft slechts een punt minder dan Sevilla dat op de plaats staat die recht geeft op deelname aan de voorronde Champions League de komende jaargang.

Man in vorm Borja ValeroNaast vijf treffers dit seizoen, stelde de 25-jarige Madrileen ook vijf keer een teamgenoot in staat te scoren. Valero is een product van de Real Madrid-opleiding, maar de hoofdmacht van De Koninklijke haalde hij slechts twee keer. In een wedstrijd om de Spaanse beker en een korte invalbeurt in het Champions League-duel met Dinamo Kiev. Hij vertrok naar Real Mallorca dat hem vorig seizoen voor zeven miljoen euro aan West Bromwich Albion verkocht. Na de degradatie van die ploeg besloot de club Valero weer te verhuren aan Mallorca, waar hij een groot aandeel heeft in de hoge klassering.

AfwezigenNunes, Tuni

ATLÉTICO MADRIDKlassering 11de Na twee vierde plaatsen de afgelopen jaren kent Atlético Madrid een matig seizoen. Pas in de twaalfde speelronde boekte de ploeg de tweede zege en kwam boven de degradatiestreep uit. De laatste weken heeft Atletico zich weer redelijk hersteld en staat inmiddels in de middenmoot. Het heeft nog wel acht punten achterstand op Deportivo La Coruña dat op de zesde plaats staat, een plek die komend seizoen recht geeft op deelname aan de Europa League.

Hoewel Europees voetbal nog haalbaar is, leeft de club onder zijn stand. Een selectie met spelers als Paulo Assunçao, Diego Forlán, Segio Agüero en José Antonio Reyes hoort hoger op de ranglijst te staan.

Man in vorm Diego ForlánDe eerste paar maanden van dit seizoen was de Uruguayaan exemplarisch voor de matige vorm waarin Atlético Madrid verkeerde. Na vorig jaar 32 keer gescoord te hebben in 33 competitiewedstrijden, stond hij na acht wedstrijden pas op drie treffers. Inmiddels weet de dertigjarige spits het net weer te vinden en staat de doelpuntenmeter in de competitie inmiddels op twaalf.

AfwezigenIbanez. Twijfelgevallen: Agüero, Simao

Real Mallorca en Atlético Madrid houden elkaar in Son Moix behoorlijk in evenwicht. Acht keer won de thuisploeg, zeven keer deelden de ploegen de punten en zes keer stapte Atlético met een zege van het veld. De laatste twee ontmoetingen eindigden beide keren in een zege voor de ploeg van het vakantie-eiland. Atlético moet terug naar 29 februari 2004 toen het voor de laatste keer de punten mee terugnam naar Madrid. Fernando Torres besliste destijds het duel vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Real Mallorca-Atlético Madrid 1-1
2005/06 Real Mallorca-Atlético Madrid 2-2
2006/07 Real Mallorca-Atlético Madrid 1-1
2007/08 Real Mallorca-Atlético Madrid 1-0
2008/09 Real Mallorca-Atlético Madrid 2-0
 

Bekijk hier al onze video's