Akerboom mag niet van failliet Haarlem naar amateurs

Door het faillissement van Haarlem zijn een boel spelers clubloos geworden. Spelers met een profcontract die naar een amateurclub willen, zien hun overgang geblokkeerd worden door de KNVB.

Akerboom mag niet van failliet Haarlem naar amateurs

De 28-jarige verdediger Marcel Akerboom besloot, nadat de stekker uit Haarlem was getrokken, zich te laten overschrijven naar de amateurs van Noordwijk, uitkomend in de Hoofdklasse A op zaterdag. Tot zijn niet geringe verbazing verbood de bond echter de overgang. 'We willen ons aan de regels houden', was de uitleg vanuit Zeist.

In de reglementen is opgenomen dat spelers met een profcontract tijdens een seizoen niet kunnen overstappen naar de amateurs. Spelers die op amateurbasis uitkomen voor een Betaald Voetbal Organisatie staan, hebben die mogelijkheid wel, meldt de KNVB. Overstappen naar een andere profclub is met beide contracten mogelijk.

'Het lijkt me dat je dit niet kan maken', reageert Akerboom, die bezig was aan zijn derde seizoen bij Haarlem en eerder speelde voor FC Zwolle en Fortuna Sittard, tegen Voetbal International. 'Ze ontnemen je de kans op werk. De VVCS (Vereniging Van Contract Spelers, red.) is inmiddels aan het onderzoeken of juridische stappen mogelijk zijn. Ik wacht het rustig af maar verwacht dat het goed komt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen