Ajax zwaait De Ligt officieel uit, geheimzinnige uitspraak Overmars

Reacties

Ajax heeft zondag voorafgaand aan het thuisduel met Go Ahead Eagles officieel afscheid genomen van Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus kon rekenen op mooie woorden van directeur voetbalzaken Marc Overmars.

Ajax zwaait De Ligt officieel uit, geheimzinnige uitspraak Overmars
© Pro Shots

'Je bent altijd welkom. Je bent een kind van de club, wij als Ajax zijn trots op jou', sprak Overmars. 'Ik weet nog goed dat we in 2019 in trainingskamp zaten en dat je zei: ik heb een centrale verdediger naast me nodig. Dat was Daley Blind. Dat was voor Edwin (Van der Sar, red.) en mij een zetje om nog harder ons best te doen om hem te halen. Ik denk dat we nog één tip van jou gaan opvolgen binnenkort, maar dat houden we even tussen ons.'

Daarna was het woord aan De Ligt, die zich tot de Amsterdamse supporters richtte. 'Als ik dan die sfeer zie bij Dortmund-thuis... Dan zeggen die jongens bij Juventus: wat deden ze daar allemaal? Zoveel passie en emotie, dat is indrukwekkend en fantastisch om te zien. Complimenten voor de spelers en het bestuur, dat van Ajax weer een club heeft gemaakt die naam heeft gemaakt in Europa. Daar wil niemand tegen spelen, dat kan ik je meegeven.'

Hoofdstuk Juventus
De Ligt maakte in de zomer van 2019 een toptransfer naar Juventus. De 22-jarige verdediger kwam in alle competities tot op heden 87 keer in actie namens de Italiaanse recordkampioen, die zaterdag met 1-0 te sterk was voor Fiorentina. De Ligt speelde het hele duel mee en hield Dusan Vlahovic van scoren af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.