Ajax zorgt met cao voor mijlpaal in Nederlandse vrouwenvoetbal

Reacties

Ajax zorgt voor een primeur in het Nederlandse vrouwenvoetbal: als eerste club krijgen de spelers een op maat gemaakte cao.

Ajax zorgt met cao voor mijlpaal in Nederlandse vrouwenvoetbal

Woensdag werd de overeenkomst bekrachtigd door Ajax-directeur Edwin van der Sar en Ko Andriessen namens de vakbond ProProf. De Amsterdammers melden dat de cao de vrouwelijke spelers in 'grote lijnen dezelfde soort voorwaarden biedt als de mannelijke spelers'.

'Clubs worstelen al langer met arbeidscontracten voor speelsters, omdat het gewone arbeidsrecht zijn beperkingen heeft in de sportwereld', vertelt manager vrouwenvoetbal Daphne Koster op de clubsite van Ajax. 'Zo konden we tot nu toe alleen contracten van één of twee jaar afsluiten, en kon een speelster theoretisch gezien midden in een seizoen weggaan.'

In de cao worden zaken geregeld als vakantiedagen, bijdragen aan ziektekostenverzekeringen en doorbetaling bij langdurige blessures. 'Met de komst van deze cao kunnen we de volgende stap zetten in de professionalisering van het vrouwenvoetbal. hopelijk volgen andere clubs ons hierin', meldt Koster.

Ajax is sinds 2012 actief met een vrouwenelftal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.