Ajax zonder Neres tegen Dinamo Kiev, Ziyech en Tadic op de flanken

Reacties

Ajax begint in de cruciale play-offwedstrijd tegen Dinamo Kiev zonder David Neres. Hij kampte de afgelopen week met een hamstringblessure.

Ajax zonder Neres tegen Dinamo Kiev, Ziyech en Tadic op de flanken

Neres liep de blessure tegen VVV-Venlo op en was er in de heenwedstrijd tegen Dinamo Kiev (3-1) en het duel met FC Emmen (5-0) niet bij. Trainer Erik ten Hag nam de Braziliaan wel mee naar Oekraïne, maar noemde het op de persconferentie voorafgaande aan het duel in Kiev een risico om Neres in te zetten. Hij zit dinsdagavond wel op de bank.

Door de afwezigheid van Neres kiest Ten Hag weer voor Dusan Tadic en Hakim Ziyech op de flanken. Door het geschuif is er ook weer een basisplaats voor Donny van de Beek, die vorige week tegen Dinamo Kiev na twee minuten de score al opende.

Op links moest Ten Hag noodgedwongen een wissel toepassen. Nicolás Tagliafico kreeg vorige week geel en is daardoor geschorst voor de returnwedstrijd. Maximilian Wöber vervangt de Argentijn, hij krijgt te maken met smaakmaker Viktor Tsygankov.

Ten opzichte van het duel met FC Emmen keren Lasse Schöne en Noussair Mazraoui terug in de basisopstelling. Zij kregen rust tegen de promovendus. Ajax verdedigt in Oost-Europa een 3-1 voorsprong, de winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax kan transfersom Blind in één klap terugverdienen in Kiev.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.