Ajax zonder Bergwijn tegen AEK Athene, Brobbey wél fit

Reacties

Ajax kan donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene waarschijnlijk niet beschikken over Steven Bergwijn. Brian Brobbey, die net als Bergwijn zaterdag werd gewisseld tegen Sparta Rotterdam, is er wel bij tegen de Grieken.

Ajax zonder Bergwijn tegen AEK Athene, Brobbey wél fit
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
AEK Athens
AEK Athens

'Bergwijn, dat ziet er niet goed uit', aldus interim-trainer John van 't Schip woensdag tijdens het persmoment in Amsterdam. 'We gaan ervan uit dat hij het niet haalt. Brobbey haalt het wel.'

Door zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Olympique Marseille (4-3 verlies) mist Steven Berghuis het duel wegens een schorsing. De pas zeventienjarige Jorrel Hato zal bij afwezigheid van Bergwijn en Berghuis de aanvoedersband dragen.

Van 't Schip maakte duidelijk dat hij spelers als Brobbey en Kristian Hlynsson, die eveneens werd gewisseld tegen Sparta, wil beschermen. 'Kristian speelt in principe alle wedstrijden. Hij is fit en het is meer uit voorzorg als hij wordt gewisseld. Dat geldt ook voor andere spelers. Brobbey bijvoorbeeld is heel fit en in vorm, maar kampt ook met kleine klachten. Daar moeten we voorzichtig mee omspringen.'

De situatie van Ajax is zo helder als bergwater: alleen bij een zege op AEK Athene plaatst het zich voor de tussenronde in de Conference League, waarvoor maandag vanaf 14.00 uur geloot wordt. De wedstrijd begint donderdag om 21.00 uur en staat onder leiding van arbiter Craig Pawson uit Engeland.

Begin oktober eindigde de eerste ontmoeting tussen Ajax en AEK Athene in een gelijkspel. Maurice Steijn was toen nog de trainer van de Amsterdammers.

UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.