Ajax zet Keizer, Spijkerman én Bergkamp op non-actief

Reacties

Een dag na de uitschakeling door FC Twente in het KNVB-bekertoernooi heeft Ajax trainer Marcel Keizer aan de kant geschoven. Ook Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp zijn op non-actief gesteld.

Ajax zet Keizer, Spijkerman én Bergkamp op non-actief

Mede ingegeven door de tegenvallende resultaten zegt de clubleiding onvoldoende vertrouwen te hebben de ambities te realiseren. Met Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid.

'Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen', zegt algemeen directeur Edwin van der Sar in een officiële reactie. 'Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt.'

De prestaties op het veld waren de laatste tijd onderwerp van gesprek. 'Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal', aldus Van der Sar. 'Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de raad van commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club.'

In de competitie bezet Ajax de tweede plaats met 38 punten uit zeventien duels. Voor de Amsterdammers viel in de zomer al het doek in de (voorronde van de) Champions League en Europa League.

Zondag sluit Ajax de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Wisselbeleid, wisselvalligheid en dramatische start nekken onervaren Keizer
De laatste Ajax-wedstrijd met Marcel Keizer aan het roer.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.