'Ajax wil Andersen, ruime interesse voor Van der Wiel'

Op de laatste dag van de transfermarkt hoopt Ajax nog zaken te doen. De Amsterdammers hopen Lucas Andersen te contracteren, terwijl Gregory van der Wiel alsnog lijkt te vertrekken.

'Ajax wil Andersen, ruime interesse voor Van der Wiel'

De multifunctionele Andersen (17) wordt al sinds maart gevolgd door Ajax. Het aanvallende talent van Aalborg BK liet toen al weten interesse te hebben. 'De verhalen die ik heb gehoord van Viktor Fischer zijn echt positief. Na zijn verhuizing heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt, dat geeft mij vertrouwen om na te denken over een eventuele overstap', liet Andersen weten.

In maart bezochten Ronald de Boer en John Steen Olsen namens Ajax het uitduel met HB Køge (1-1) en volgens De Telegraaf wil de landskampioen Andersen graag nog tijdens deze transferperiode overnemen van Aalborg. Ook diens ploeggenoot Nicklas Helenius (21) staat in de belangstelling.

Aan de andere kant lonkt een vertrek voor Van der Wiel. De 24-jarige rechtsback heeft nog een contract tot medio 2013, waardoor een verkoop voor Ajax lucratief is. Deze zomer was het echter lang stil rond de 35-voudig Oranje-international. Op de slotdag van de transfermarkt zijn er echter vier clubs geïnteresseerd: Internazionale, AC Milan, Napoli en Paris Saint-Germain.

Van die vier is Inter het meest concreet. De ploeg waar ook Wesley Sneijder onder contract staat ziet in Van der Wiel de ideale opvolger voor Maicon, die de overstap maakte naar Manchester City. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's