Ajax werkt aan Deadline Day-move voor Sosa

Reacties

Ajax werkt aan een verrassende transfer op Deadline Day. Met Borna Sosa (25) is een extra linksback onderweg naar Amsterdam. De Kroatische international moet voor acht miljoen euro overkomen van VfB Stuttgart.

Ajax werkt aan Deadline Day-move voor Sosa
© Pro Shots

Ajax leek met het aantrekken van Sivert Mannsverk klaar op de transfermarkt, maar de club heeft besloten te gaan voor een extra impuls van de achterhoede. Trainer Maurice Steijn is al langer ontevreden over zijn opties links achterin en lijkt er vlak voor het sluiten van de markt een ervaren optie bij te krijgen.

Indien Ajax, Stuttgart en Sosa erin slagen de transfer de komende uren rond te maken, dan is dat slecht nieuws voor zowel Owen Wijndal als Anass Salah-Eddine. Ajax is bereid mee te denken als in de resterende uren van de markt een club interesse toont voor een van de linksbacks.

Sosa speelt op dit moment vijf seizoenen voor Stuttgart, dat hem in 2018 wegkaapte bij Dinamo Zagreb. Sosa is daarnaast achttienvoudig international van Kroatië. Op het WK van eind vorig jaar kwam hij vijfmaal in actie.

Conceiçao
Bij Ajax gaat ook nog een speler vertrekken deze transferperiode. Aanvaller Francisco Conceiçao keert zo goed als zeker terug bij FC Porto. De clubs waren al geruimde tijd in gesprek, nu is witte rook nabij. De twintigjarige Portugees keert dan op huurbasis terug bij de club waar zijn vader trainer is.

Sosa werd eerder op VI PRO genoemd als mogelijke optie voor Ajax. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.