Ajax weet sinds 1991 altijd te scoren in De Kuip

Voetbal International blikt elk speelronde uitgebreid vooruit op een wedstrijd in de Eredivisie. Voor de zesde speelronde is dat het duel tussen Feyenoord en Ajax van zondag.

Ajax weet sinds 1991 altijd te scoren in De Kuip


FEYENOORD
Klassering 8ste plaats (7 punten uit 5 duels)Hoewel de totaalbalans tussen Feyenoord en Ajax in de Rotterdamse editie van De Klassieker met zeventien zeges voor de thuisclub en achttien voor de bezoekers aardig in balans is, presteert Feyenoord de laatste jaren ondermaats tegen de Amsterdammers. De Stadionclub won maar een van de laatste negen thuisduels met Ajax: op 5 februari 2006 werd het 3-2 in De Kuip. De overige acht duels in die reeks mondden voor Feyenoord uit in vier gelijke spelen en vier nederlagen.

Opvallend Feyenoord is voor eigen publiek inmiddels acht competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Na de nederlaag tegen AZ op 7 februari van dit jaar (1-2) speelden de Rotterdammers drie keer gelijk en boekten vijf zeges. De ploeg van trainer Mario Been maakte bovendien zestien doelpunten in zijn laatste vier Eredivisieduels in De Kuip.

Afwezigen Mulder (vinger), Tomasson (bovenbeen), Fernández (knie), Schenkeveld (knie), Martins Indi (geschorst).

AJAX
Klassering 2de plaats (13 punten uit 5 duels)Ajax is in de Eredivisie al 23 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. FC Utrecht was op 6 december van het vorig jaar de laatste club die de Amsterdammers over de knie legde (2-0). Daarna boekte de formatie van trainer Martin Jol twintig zeges en speelde drie keer gelijk. In tien (!) van de 23 wedstrijden maakte Ajax bovendien minstens vier doelpunten.

Opvallend Op basis van het verleden is de kans groot dat Ajax zondag in De Kuip tot scoren komt. De Amsterdammers maakten in competitieverband bij hun laatste achttien bezoekjes aan Rotterdam telkens minimaal één doelpunt. De laatste keer dat dat niet lukte was op 17 november 1991 (2-0). Ajax maakte in die reeks van achttien duels 38 doelpunten.

Afwezigen Atouba (niet wedstrijdfit), Lodeiro (voet), Vermeer (achillespees). Onzeker: Ooijer (knie), Tainio (hamstring).

De botsing tussen Feyenoord en Ajax van zondag is de 55ste op Rotterdamse bodem sinds de start van de Eredivisie in 1956. In 54 eerdere onderlinge duels vielen in totaal 205 doelpunten, een gemiddelde van 3,79 goals per Klassieker. De doelpuntrijkste editie van Feyenoord-Ajax stamt van 28 augustus 1960, toen de thuisclub in een waar spektakelstuk met een 9-5 zege van het veld stapte.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2005/06 Feyenoord-Ajax 3-2
2006/07 Feyenoord-Ajax 0-4
2007/08 Feyenoord-Ajax 2-2
2008/09 Feyenoord-Ajax 2-2
2009/10 Feyenoord-Ajax 1-1


<br /><br />
<br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen