Suarez met ongekend moyenne in eregalerij Ajax

Luis Suarez is na het duel met Willem II twee mijlpalen rijker. De Uruguayaan maakte tegen de Tilburgse hekkensluiter de 99ste en honderdste goal uit zijn vooralsnog uiterst productieve loopbaan. De spits voegde zich eveneens bij een select gezelschap Ajacieden: hij werkte zaterdag zijn honderdste duel in dienst van de Amsterdammers af.

Suarez met ongekend moyenne in eregalerij Ajax

Suarez verdeelde zijn honderd treffers in zes seizoenen over drie werkgevers. Voor zijn huidige broodheer vond de Uruguayaan al tachtig keer het net. Voorafgaand aan zijn periode in de hoofdstad was hij tien keer trefzeker voor zowel FC Groningen als Nacional (Uruguay), waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.

In het met 2-0 gewonnen jubileumduel bewees Suarez nog maar eens dat Willem II zijn favoriete Eredivisie-tegenstander is. HIj voerde met twee benutte strafschoppen zijn totaal in zeven ontmoetingen met de Tricolores op naar elf treffers (zie graphic).

Zondag wacht voor Suarez en Ajax De Klassieker tegen Feyenoord. Omdat de aanvalsleider van de Amsterdammers geschorst is voor het Champions League-treffen met Real Madrid heeft de spits een week de tijd om zich op het duel in de Kuip voor te bereiden.

Ondanks zijn scoringsdrift hoeven de Rotterdammers zich, naar de statistieken kijkend, weinig zorgen te maken. In competitie-
wedstrijden maakte Suarez tegen Feyenoord pas één doelpunt. Tegen Excelsior, ADO Den Haag en FC Twente was de spits zelfs nog nooit trefzeker.

Opvallend is dat Suarez in slechts 53 van zijn honderd duels voor Ajax wist te scoren. Twee keer kroonde hij zich tot matchwinner met vier doelpunten: vorig seizoen tegen zowel VVV-Venlo als
Roda JC. Vijf keer in zijn Ajax-loopbaan tekende Suarez voor een hattrick in de Ererdivisie. (Ramon Min/Tim Tempelaars)
<br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen