Ajax Vrouwen strikt recordinternational Spitse

Reacties

Sherida Spitse keert na drie jaar terug op de Nederlandse velden. De recordinternational van de Oranje Leeuwinnen heeft een contract tot medio 2022 getekend bij Ajax, dat haar per 1 januari overneemt van de Noorse club Vålerenga IF.

Ajax Vrouwen strikt recordinternational Spitse
© Ajax

Spitse speelde in Nederland eerder al voor SC Heerenveen en FC Twente, dat ze begin 2018 verliet voor een tweede avontuur in Noorwegen. Eerder had de dertigjarige Friezin in dat land al voor Lillestrøm FK gespeeld. Na haar verblijf bij Vålerenga vond Spitse het nu tijd voor een terugkeer.

'De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland', vertelt Spitse op de website van Ajax. 'Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi.'

Manager Daphne Koster is heel blij dat ze erin is geslaagd om Spitse naar Ajax te halen. 'Ik ken bijna geen speelster die zo'n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt', vertelt de oud-international.

'Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen', vervolgt Koster over de komst van de middenvelder. 'De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over echt karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.