Ajax voorlopig nog foutloos met Neres als basisspeler

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Ajax en Sparta Rotterdam openen zaterdagavond de achtste speelronde.

Ajax voorlopig nog foutloos met Neres als basisspeler
 
Speelronde8
Aftrap18.30 uur
ScheidsrechterKevin Blom

• Vlak voor de interlandperiode zette Ajax SC Heerenveen met liefst 0-4 aan de kant, waardoor de sportieve crisis in elk geval even in de kiem werd gesmoord. De Amsterdammers staan echter nog altijd zesde, tien plaatsen boven tegenstander Sparta Rotterdam.

• Ajax fungeerde 52 keer eerder als gastheer van Sparta Rotterdam in de Eredivisie. De hoofdstedelingen trokken 38 maal aan het langste eind. Negen keer kende de confrontatie geen winnaar en vijfmaal kraaide Sparta victorie.

• Tijdens liefst twintig van de laatste dertig edities van Ajax - Sparta bleven de Rotterdammers zonder doelpunt. In deze serie snoepten de bezoekers maar driemaal punten af van de thuisploeg (één zege en twee gelijke spelen).

Een razendsnelle vooruitblik op Ajax - Sparta Rotterdam.

• De laatste keer dat Ajax bij het ingaan van de maand oktober niet in de topvijf stond, dateert uit het seizoen 2008/09. In die jaargang zouden de Amsterdammers als derde eindigen.

• In de zeven wedstrijden waarin David Neres in de basis startte, pakte Ajax de maximale 21 punten. Gedurende die duels was de Braziliaanse aanvaller goed voor vijf doelpunten en twee assists. Ajax-coach Marcel Keizer kondigde vrijdag al aan dat Neres in de basis zal staan tegen Sparta.

• Klaas-Jan Huntelaar, die ook zal starten, gaat zijn honderdste Eredivisie-duel voor Ajax afwerken. De 34-jarige Achterhoeker noteerde acht competitiegoals tegen Sparta Rotterdam. Alleen tegen NAC Breda was Huntelaar vaker trefzeker: negen keer.

Ajax-volger Freek Jansen over de situatie bij Ajax.

• Afgelopen seizoen stond Sparta Rotterdam na zeven speelrondes al op tien punten, nu heeft de ploeg van Alex Pastoor pas vijf punten bij elkaar gesprokkeld.

• Tijdens de voorbije drie speelrondes kwam Sparta Rotterdam maar eenmaal tot scoren, hoewel de formatie tot liefst twintig schoten op doel kwam. Alleen Ajax, PSV en PEC Zwolle noteerden in deze periode méér schoten op doel.

VI's Chris Tempelman over de stand van zaken bij Sparta Rotterdam.

De laatse vijf Eredivisie-edities van Ajax - Sparta Rotterdam:

SeizoenUitslag
2006/075-2
2007/086-2
2008/095-2
2009/100-0
2016/172-0
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.