Ajax toont opnieuw interesse in Oostenrijkse verdediger

Reacties

Maximilian Wöber is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe defensieve versterking van Ajax te worden. De negentienjarige Oostenrijker moet overkomen van Rapid Wien.

Ajax toont opnieuw interesse in Oostenrijkse verdediger

Wöber was eerder deze zomer op uitnodiging van Marc Overmars al in Amsterdam. Volgens Oostenrijkse media is inmiddels al een bod van vijf miljoen euro afgewezen. Eerder was ook de achttienjarige Carlos Cuesta van Atlético Nacional bij Ajax in beeld als opvolger van Davinson Sánchez, maar de interesse is nu dus verlegd naar Wöber. Zaakwaarnemer Rob Groener wilde desgevraagd niets over de belangstelling kwijt.

De jonge Oostenrijker brak vorig seizoen door bij Rapid Wien en kwam tot elf optredens op het hoogste niveau in Oostenrijk. Wöber is dit seizoen basisspeler bij Rapid Wien.

Ajax zoekt naar een vervanger voor de naar Tottenham Hotspur vertrokken Sánchez. De Amsterdammers raakten eerder deze zomer met Jairo Riedewald en Kenny Tete al twee verdedigers kwijt aan respectievelijk Crystal Palace en Olympique Lyon, terwijl Heiko Westermann naar Austria Wien vertrok. Daartegenover stond de komst van de Colombiaanse rechtsback Luis Manuel Orejuela.

Ajax-goudmijn Sánchez was simpelweg te goed voor de Eredivisie
VI-verslaggever Simon Zwartkruis: 'Er is bij Ajax amper geanticipeerd op vertrekkende spelers'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.