Ajax stuit op Liverpool, Atalanta en Midtjylland in Champions League

Reacties

Ajax is donderdagavond tijdens de loting voor de Champions League gekoppeld aan Liverpool, Atalanta Bergamo en FC Midtjylland. De Amsterdammers zijn ingedeeld in Groep D. Het programma wordt vrijdagavond bekend. De eerste wedstrijden staan gepland voor 20 en 21 oktober.

Ajax stuit op Liverpool, Atalanta en Midtjylland in Champions League
© Pro Shots

Liverpool was pas twee keer eerder de tegenstander van Ajax in een officiële wedstrijd. Dat was in het seizoen 1966/67 toen Ajax thuis met 5-1 won, maar bijna niemand heeft de doelpunten gezien tijdens deze mistwedstrijd. De return eindigde in 2-2. De Engelsen, waar met Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Sepp van den Berg drie Nederlanders onder contract staan, werden afgelopen seizoen voor het eerst sinds 1990 weer kampioen van Engeland.

Atalanta Bergamo was nooit eerder de tegenstander van Ajax. Sterker, geen enkele Nederlandse club speelde eerder een officiële wedstrijd tegen de Italiaanse club, die afgelopen seizoen als derde eindigde in de Serie A. Ook bij Atalanta staan meerdere Nederlanders onder contract: Hans Hateboer, Sam Lammers en Marten de Roon. Robin Gosens koos onlangs voor Duitsland, maar beschikt vanwege zijn Nederlandse vader ook over de Nederlandse nationaliteit.

FC Midtjylland is de grote onbekende in Groep D. In het voorbije voetbaljaar werd Midtjylland met een voorsprong van liefst veertien punten kampioen van Denemarken. Rafael van der Vaart stond ook nog even onder contract bij de Denen, maar een groot succes was dat niet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.