'Ajax-spelers waren een keer blij als ze scoorden, dat zegt ook wel wat toch?'

Bij RKC Waalwijk hoopten ze (uiteraard) te kunnen stunten tegen Ajax, maar dat zat er zaterdagavond niet in. Na afloop van de 1-4 nederlaag waren Joseph Oosting en Michiel Kramer echter behoorlijk positief gestemd. Het eerste uur had het duo een goed gevoel gegeven.

RKC Waalwijk
1 - 4
Ajax
Ajax

RKC maakte het Ajax vooral in de eerste helft erg lastig. 'Met een beetje mazzel, bij die laatste bal van Thierry Lutonda, konden we zelfs met een 2-1 voorsprong gaan rusten', zei RKC-trainer Oosting na afloop tegen ESPN. Maar Remko Pasveer hield Ajax op de been, waarna de Amsterdammers in de tweede helft alsnog het verschil maakten.

'Maar tot zestig minuten hebben we heel goed meegedaan en dan ben ik eigenlijk wel trots op mijn ploeg', stelde Oosting. 'Het is prettig om te zien dat als we een plan hebben, dat iedereen dat ook nakomt.' Het breekpunt was in zijn ogen de 1-3. 'Toen kregen we nog wel een kans op 2-3, maar die pakte Pasveer geweldig. In het laatste halfuur hadden we vervolgens ook nog wel dikker kunnen verliezen, hoor, maar toch denk ik dat 1-4 wat geflatteerd is geweest.'

Daar kon Kramer, de aanvoerder van RKC, zich wel in vinden. 'Laat ik vooral vooropstellen dat ik hartstikke blij en trots ben dat we zo'n goede wedstrijd hebben gespeeld', zei de aanvaller. 'We hebben kansen gehad om goals te maken en goed weerstand geboden. In de tweede helft lagen de linies iets te ver uit elkaar, dan krijgen we het gewoon moeilijk. Maar dat is niet erg. Een helft hebben we toch goed weerstand geboden. En de Ajax-spelers waren een keer blij als ze scoorden, dat zegt ook wel wat, toch?'