Ajax sluit deal met CF Pachuca, Huntelaar is welkom in Mexico

Reacties

Ajax gaat samenwerken met CF Pachuca, zo maakt de regerend kampioen van de Eredivisie bekend. De twee clubs slaan de handen ineen het gebied van kennis- en talentontwikkeling. Het partnership heeft als speerpunt de scouting en ontwikkeling van voetbaltalent, aldus Ajax.

Ajax sluit deal met CF Pachuca, Huntelaar is welkom in Mexico
© Pro Shots

Pachuca is in Nederland vooral bekend als de ex-club van spelers als Dario Cvitanich, Erick Gutiérrez en Hirving Lozano. De Mexicaanse club werd zes keer landskampioen, won vijf keer de CONCACAF Champions League en slaagde er als enige Mexicaanse club ooit in om de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League, de CONMEBOL Sudamericana, te winnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ajax gaat Pachuca helpen in de scholing van de coaches en staf van de jeugdopleiding, om zo ook impact te hebben op de ontwikkeling van de jeugdspelers van Pachuca. Het gevolg kan zijn dat de grootste talenten uiteindelijk naar Ajax gaan, bevestigt de club. Verder zijn er gezamenlijke activiteiten afgesproken zoals het organiseren van vriendschappelijke wedstrijden.

Armando Martinez, de president van Pachuca, ziet gelijkenissen tussen beide clubs. 'Wij zijn ook een club die veel werkt met de jeugdopleiding. Momenteel bestaat zeventig procent van ons eerste elftal uit jongens die zijn voortgekomen uit onze opleiding.' Klaas-Jan Huntelaar, lid van de technische organisatie bij Ajax, ziet eveneens dat beide clubs 'hetzelfde idee' hebben.

'We geloven dat er in de toekomst meer spelers van Pachuca in Nederland zullen spelen. De samenwerking wordt nog beter als voetballers hier gaan spelen', zegt Huntelaar. 'En waarom niet denken aan een toekomst waarin spelers van Ajax bij Pachuca komen spelen. Een andere doelstelling is namelijk de uitwisseling van jeugdspelers.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelf werkt Huntelaar en passant ook aan zijn imago in Mexico. Hij benutte in 2014 een controversiële, door Arjen Robben verdiende penalty in de achtste finale van het WK. 'Dat kunnen we nooit vergeten en we zullen ermee moeten leren leven. Maar Huntelaar is welkom in Mexico. Ik heb hem van harte uitgenodigd', zegt Martinez lachend. 'Hij hoeft zich geen zorgen te maken en zullen goed op hem letten. De kritiek was meer gericht op Robben, die zich liet vallen.'

Ajax sloot eerder al samenwerkingen met clubs uit de Verenigde Arabische Emiraten (Sharjah FC), China (Guangzhou R&F FC), Japan (Sagan Tosu) en Australië (Sydney FC). Nu wordt het dus ook actief in Noord-Amerika. 'We zoeken een partner op een ander continent en zo zijn we bij Pachuca uitgekomen. Als Ajax kunnen we veel kennis delen. En voor ons is erg belangrijk om in de gaten te houden wat er speelt op andere continenten', zegt Huntelaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.