Kampioen van de Emiraten en Ajax gaan samenwerken

Reacties

Ajax heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Sharjah FC, de regerend kampioen van de Verenigde Arabische Emiraten. De Eredivisionist gaat de club helpen met het ontwikkelen van de jeugdopleiding.

Kampioen van de Emiraten en Ajax gaan samenwerken
© Pro Shots

Het is voor Ajax een nieuwe samenwerking met een buitenlandse club, de club is ook actief in onder andere China (Guangzhou R&F), Japan (Sagan Tosu) en Australië (Sydney FC). Bij Sharjah gaat Ajax de coördinatie van de jeugdopleiding op zich nemen, stafleden uit Amsterdam worden daarvoor permanent in de Verenigde Arabische Emiraten gestationeerd.

Algemeen directeur Edwin van der Sar denkt dat Sharjah een geschikte partner is van Ajax. 'We zijn verheugd om ons wereldwijde voetbalnetwerk uit te breiden met Sharjah, een club die op het gebied van het opleiden van talent hetzelfde voor ogen heeft. Ons doel is om samen een sterke jeugdopleiding neer te zetten, de talenten daar naar een hoger niveau te tillen. De vraag hiernaar neemt toe, we kijken naar partners die goed bij ons passen. Wij zijn ervan overtuigd die in Sharjah gevonden te hebben.'

De selectie van Ajax verblijft momenteel in Qatar, waar men in voorbereiding is op de tweede seizoenshelft. Op 11 januari speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen Club Brugge, op 19 januari hervat de club de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.