Ajax slaat commerciële slag en verlengt met hoofdsponsor Ziggo

Reacties

Hoofd- en shirtsponsor Ziggo blijft langer verbonden aan Ajax. De Amsterdammers hebben bekendgemaakt dat beide partijen het contract met twee jaar hebben verlengd tot medio 2025.

Ajax slaat commerciële slag en verlengt met hoofdsponsor Ziggo
© Pro Shots

'Ziggo staat al sinds 2015 op ons shirt en je kunt gerust spreken van een partnership dat elk jaar beter en sterker wordt', aldus Menno Geelen, commercieel directeur van de club. 'We zijn Ziggo dankbaar voor de steun die ze reeds gaven en voor het vertrouwen in onze toekomst. Als we in 2025 terugblikken op tien jaar hoofdsponsorschap, dan weet ik zeker dat we met voldoening terug zullen kijken op de sportieve successen die we deelden én op de manier waarop onze fans hebben kunnen profiteren van deze langdurige samenwerking.'

In januari van dit jaar verlengden Ajax en Ziggo het contract al tot medio 2023. In die overeenkomst werd destijds de optie opgenomen om de samenwerking te verlengen tot medio 2025. Dat is nu dus ook daadwerkelijk gebeurd. Geen club in Nederland ontvangt meer geld van de hoofdsponsor dan Ajax. De Amsterdammers strijken ongeveer negen miljoen euro per jaar op, een bedrag dat door goede prestaties bovendien nog verder kan oplopen tot rond de tien miljoen.

Ajax meldt in een statement dat de focus blijft liggen op 'het bieden van exclusieve Ajax-content op Ziggo Sport en het bieden van voordelen voor fans van de club'. Sterker nog: 'Dit laatste wordt per direct geïntensiveerd via Priority; het nieuwe klantprogramma van Ziggo en Vodafone. Via dit platform krijgen fans toegang tot bijzondere ervaringen bij Ajax en kaartenacties voor wedstrijden. Aan de overige voorwaarden en invulling van de samenwerking zijn geen aanpassingen gedaan.'

Hoofdsponsors Ajax
TDK 1982-1991
ABN AMRO 1991-2008
AEGON 2008-2014
Ziggo 2015-minimaal 2025

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.