Ajax-selectie met terugkeer Neres bijna compleet

Reacties

David Neres heeft dinsdag de training bij Ajax hervat. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, aankomende zaterdag in Arnhem tegen Vitesse, lijkt echter te vroeg te komen voor de aanvaller.

Ajax-selectie met terugkeer Neres bijna compleet

Neres won met Brazilië het toernooi om de Copa América en kreeg na de finale drie weken vakantie. Maandag keerde hij terug in Amsterdam en dinsdag verscheen hij weer op het trainingsveld. De selectie van Erik ten Hag is nu bijna compleet: alleen aanwinst Edson Álvarez verblijft momenteel nog in Mexico, om zijn werkvergunning in orde te maken.

Net als Neres deed ook Nicolás Tagliafico mee aan de strijd om de Copa América, met Argentinië. Hij keerde eerder terug van zijn vakantie en maakte maandag, net als Afrika Cup-ganger Noussair Mazraoui (Marokko), speelminuten in de oefenwedstrijd tegen Sivasspor. Ook Andre Onana (Kameroen) en Hakim Ziyech (Marokko) sloten sneller dan verwacht weer aan bij Ajax; zij kwamen afgelopen zaterdag al in actie in de gewonnen strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Nu Neres weer in Amsterdam is, moet hij een knoop doorhakken over zijn toekomst. Eerder deze maand vertelde directeur spelerszaken Marc Overmars al aan VI dat hij een officieel bod op Neres had ontvangen. 'Voor David is één club concreet', zei Overmars toen. 'Daar gaan we over praten. Maar het is wel de bedoeling dat wij als Ajax leidend zijn. Afgelopen winter hebben we hem niet laten gaan. Kijk eens hoe dat voor Ajax, maar ook voor hem, heeft uitgepakt. De ontwikkeling van Neres is de verdienste van Ajax, van het team en van de trainer. Dat mag nu ook wel een rol spelen. Maar ik begrijp dat er met zijn achtergrond ook anders naar wordt gekeken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ten Hag heeft momenteel nog meer luxeproblemen dan vorig seizoen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.