Ajax schrapt speciaal feestduel: 'Hier bestaat geen handleiding voor'

Reacties

Ajax viert woensdag de 120ste verjaardag van de club, maar kan dit vanwege de coronacrisis nauwelijks vieren. Zo gaat het feest dat voor vrijdag op het programma stond in het supportershome (uiteraard) niet door. Er is ook een streep gezet door een bijzondere wedstrijd in mei.

Ajax schrapt speciaal feestduel: 'Hier bestaat geen handleiding voor'
© Pro Shots

Ajax won op 24 mei 1995 in het Ernst-Happel-Stadion in Wenen de Champions League, door met 1-0 te winnen van AC Milan. 25 jaar na dit succes had Ajax samen met de supportersvereniging plannen voor een nieuw duel met Milan, zo vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar (keeper in het team van 1995) op de website van Ajax. Hij maakt niet duidelijk of er werd gesproken over een ontmoeting tussen de teams van destijds of de huidige selecties.

Hoe dan ook, door de zorgen om het coronavirus zijn de plannen geannuleerd. 'Zo vallen een aantal puzzelstukjes in het water, maar voor het grotere geheel is het natuurlijk belangrijk dat we herstellen, dat de competities weer gaan beginnen, dat spelers weer kunnen trainen en dat de fans snel weer naar het stadion kunnen komen. Daar werken we met zijn allen hard aan', aldus Van der Sar.

Hoe gaat Van der Sar in zijn functie als directeur bij Ajax met de coronacrisis om? 'Hier bestaat geen handleiding voor', benadrukt de oud-doelman. 'Het is gewoon go with the flow. Dingen die donderdag zijn besproken in Zeist zijn nu al achterhaald. We volgen gewoon de richtlijnen van het RIVM en de overheid en op die manier hopen we er, zoals iedereen op deze wereld, zo goed mogelijk uit te komen. Maar dat we pijn lijden met elkaar – supporters, sponsoren, de club, de spelers – dat is duidelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.