Ajax schept nieuwe functie in directie: Chief Sports Officer aangesteld

Reacties

Maurits Hendriks wordt de nieuwe Chief Sports Officier (CSO) van Ajax. De voormalig topman van NOC*NSF is benoemd door de raad van commissarissen en neemt plaats naast directeuren Edwin van der Sar, Susan Lenderink en Menno Geelen.

Ajax schept nieuwe functie in directie: Chief Sports Officer aangesteld
© Pro Shots

Hendriks, die dertien jaar technisch directeur was van de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF, wordt de eerste CSO binnen Ajax. Hij gaat zich bezighouden met bestendigen van Ajax als topsportorganisatie en het verder ontwikkelen van een topsportcultuur. Ook krijgt Henriks de portefeuille met het nieuwe project voor jeugdcomplex De Toekomst. De Amsterdammers willen het sportcomplex herindelen en verduurzamen, dit project moet medio 2026 afgerond zijn.

'Ajax inspireert met tot de verbeelding sprekende topprestaties jonge mensen het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s een bijdrage te leveren aan het versterken van de topsportcultuur en het verder uitbouwen van deze prachtige club', stelt Hendriks op de website van Ajax. Hij start zijn werkzaamheden op 19 september, op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal Hendriks officieel worden benoemd.

Naast het project De Nieuw Toekomst richt Hendriks zich straks ook op de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen. De compositie, de prestaties en de ontwikkeling van Ajax 1 en Jong Ajax, inclusief de daarbij behorende transfers, blijven de verantwoordelijkheid van de directeur voetbalzaken. Deze functie wordt op dit moment waargenomen door het technisch management betaald voetbal, Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar, die voor dat gedeelte van hun functies aan directievoorzitter Edwin van der Sar blijven rapporteren.

Algemeen directeur Van der Sar, die zijn contract bij Ajax gaat verlengen, staat achter de keuze voor Hendriks: 'De komst van Hendriks vormt een welkome versterking van ons directieteam. Zijn kennis en ervaring zijn van waarde bij het verder ontwikkelen van de topsportcultuur van Ajax. Dat betreft onder meer het met de betrokken collega's verder versterken van onze jeugdopleiding, de volgende stappen van ons vrouwenvoetbal en verschillende lange-termijnprojecten, zoals het project De Nieuwe Toekomst.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.