Ajax plaatst zich met schaamrood op de kaken voor poulefase Europa League

Reacties

Ajax heeft zich donderdagavond gekwalificeerd voor de poulefase van de Europa League, maar daarmee is het goede nieuws wel op. De ploeg van Maurice Steijn verloor de return met 0-1 van Ludogorets en legde een zeer zwakke wedstrijd op de mat. Door de 1-4 zege in de heenwedstrijd in Bulgarije blijft de uitglijder zonder gevolgen.

Ajax plaatst zich met schaamrood op de kaken voor poulefase Europa League
© Pro Shots
Ajax
Ajax
0 - 1
Ludogorets
Ludogorets

De eerste kans was voor Brian Brobbey, die de Bulgaarse verdediging te slim af was maar niet wist te scoren. Een poging van Kenneth Taylor werd geblokt. De eerste minuten waren hoopvol, maar dat kreeg niet bepaald een vervolg. Ajax kon eigenlijk geen potten breken. Toen scheidsrechter Ivan Kruzliak uit Slowakije voor de rust blies, was het belangrijkste positieve punt dat de groepsfase weer drie kwartier dichterbij was gekomen.

Na rust, met Davy Klaassen in de ploeg in plaats van Branco van den Boomen, werd het er niet veel beter op. Ajax kon de Bulgaarse opponent, die het vorige week met speels gemak naar de slachtsbank speelde, simpelweg geen pijn doen. Na een uur werd het nog erger: Matiás Tissera werkte een rebound achter Jay Gorter.

Door de ruime overwinning vorige week in Razgrad kwam de plaatsing voor de kwalificatie van de Europa League niet in gevaar, al had dat er ook mee te maken dat Ludogorets zijn vizier niet al te scherp had staan. Verschillende kansen op de 0-2 gingen in rook op, waardoor het nooit écht spannend werd in Amsterdam. Jakov Medic kreeg een beste kopkans op 1-1, maar dat was het wel zo'n beetje. De verdediger zag zijn poging naast het doel van Simon Sluga vliegen, Sluga kreeg de voorkeur boven Sergio Padt, die de heenwedstrijd nog keepte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De plaatsing voor de poulefase kwam niet meer in gevaar, maar veel vreugde leverde dat in de Johan Cruijff Arena niet op. Snel vergeten, lijkt het devies. Zondag wacht de Amsterdammers in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.