Ajax-plaaggeest Giménez gaat voor bijzonder doelpunt in Klassieker

Reacties

Santiago Giménez hoopt zondag in De Klassieker een einde te kunnen maken aan een reeks van drie wedstrijden zonder doelpunt. De spits van Feyenoord aast in de wedstrijd tegen aartsrivaal Ajax op een plek in een illuster gezelschap.

Ajax-plaaggeest Giménez gaat voor bijzonder doelpunt in Klassieker
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Giménez was eerder dit seizoen in de uitwedstrijd tegen Ajax, die door een staking op twee verschillende dagen werd gespeeld, goed voor een hattrick. Zondag kan de Mexicaan de vierde Feyenoorder worden met vier Eredivisie-goals tegen Ajax in één seizoen. Daan den Bleijker (vier in 1956/57), Henk Schouten (vier in 1960/61) en Hans Venneker (vijf in 1964/65) deden dat eerder.

Giménez heeft zondag ook de kans om een bijzondere prestatie van John van Loen te evenaren. Van Loen scoorde in het seizoen 1989/90 in het shirt van Roda JC Kerkrade in alle vier de Eredivisie-wedstrijden tegen Ajax en PSV. Giménez was in beide duels met PSV al trefzeker, maakte uit bij Ajax dus een hattrick en kan zondag in de voetsporen van Van Loen treden.

De teller van Giménez in dit seizoen staat op 24 doelpunten, waarvan hij er 21 maakte in de Eredivisie. Sinds de jaarwisseling gaat het scoren hem echter een stuk lastiger af: hij maakte in 2024 pas drie competitiedoelpunten voor Feyenoord. Mogelijk werkt Ajax als een medicijn voor de Mexicaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.