Ajax overrompelt FC Utrecht en ziet Brobbey rentree opluisteren met goal

Reacties

Ajax kent een kickstart van het kalenderjaar 2022. In het traditioneel lastige uitduel bij FC Utrecht was het al na vier minuten 0-1, waarna Brian Brobbey al in de negentiende minuut voor de 0-2 zorgde.

Ajax overrompelt FC Utrecht en ziet Brobbey rentree opluisteren met goal
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
0 - 3
Ajax
Ajax

Op het slechte veld in de Domstad werd de aanval waaruit de score werd geopend opgezet door Daley Blind. Hij gaf de bal mee Dusan Tadic, die knap wegdraaide. Via een klutssituatie waarbij Ryan Gravenberch betrokken was, kwam de bal terecht bij Antony. De Braziliaan schoot de bal vervolgens in de verre hoek.

Daarmee bekroonde Antony een uitstekende openingsfase van Ajax, dat kort na de 0-1 ook de paal raakte. Voor de Braziliaan was het zijn zevende competitiegoal.

Nog was het met de aanvallende bedoelingen van Ajax niet gedaan, want FC Utrecht werd verder en verder teruggedrongen. In de negentiende minuut was het opnieuw raak toen Brobbey binnenknikte uit een voorzet van Tadic. De ploeg van coach Erik ten Hag zat daarmee razendsnel op rozen.

Voor Brobbey is de treffer extra lekker, hem wacht de komende weken de taak Sébastien Haller te vervangen. De spits is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Antony
Meer over Antony
Meer Brobbey
Meer over Brobbey
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.