Ajax-opponent Marseille wil crisis bezweren met aanstelling Gattuso

Reacties

Olympique Marseille heeft Gennaro Gattuso gepresenteerd als de definitieve opvolger van Marcelino, de Spanjaard die in aanloop naar het Europa League-duel met Ajax opstapte. Gattuso neemt het stokje over van interim-trainer Jacques Abardonado.

Ajax-opponent Marseille wil crisis bezweren met aanstelling Gattuso

Abardonado zat tijdens de wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff Arena voor het eerst op de bank bij Marseille. Daags voor het duel in Amsterdam besloot Marcelino op te stappen. De Spaanse trainer, die afgelopen zomer naar Marseille kwam, noemde het werkklimaat binnen de club 'onveilig'.

Een deel van de fanatieke aanhang van L'OM heeft het voorzien op de huidige clubleiding en uitte in een gesprek met het bestuur ook bedreigende teksten. Daarop besloten de bestuurders van de topclub uit Zuid-Frankrijk hun werk neer te leggen.

Met Gattuso hoopt Marseille de crisissituatie te bezweren. De voormalig Italiaans international zat sinds januari zonder werk na zijn vertrek bij Valencia. Gattuso was eerder trainer van onder andere AC Milan en Napoli. Ajax gaat op donderdag 30 november in de Europa League op bezoek bij Marseille.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.